Meny

Coca-Cola vil ikke ha «Mohammed» på flaskene sine

GIGANT: Coca-Cola nekter å la navnet Mohammed pryde sine flasker i Norge i forbindelse med en ny kampanje. (Foto: AFP)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sommer skal de mest populære navnene i Norge pryde Coca-Cola-flaskene i stedet for Cola-logoen. Men ett av de mest brukte guttenavnene de siste årene, nemlig Mohammed, blir ikke å se.

Vanlige norske navn som Anne, Martin, Kristian, Silje og Thomas blir å finne på flaskene. Totalt skal 150 navn som er blant de mest brukte i Norges befolkning pryde brusflaskene.

I tillegg har Coca-Cola valgt å inkludere navn som er mye brukt, men som ikke når helt opp på den offisielle navnestatistikken. Dette gjelder blant annet navn som Ali og Miriam.

– Av respekt for profeten Mohammed og de som eventuelt kunne føle seg støtt av at profetens navn blir brukt i en kommersiell kampanje, har Coca-Cola valgt å ikke inkludere navnet Mohammed blant de navnene som ble lagt til i tillegg til de 150 mest brukte navnene, opplyser Coca-Cola i en pressemelding.

Les også: Hun drakk ti liter Cola om dagen - døde

Mohammed, med flere ulike skrivemåter, var det mest populære navnet i Oslo på gutter født i fjor og ligger på 36. plass i popularitet i Norge , viser oversikten fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Navnet ligger imidlertid ikke på lista over de 150 mest brukte navnene i befolkningen som helhet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus