Coca-Cola vil ikke ha «Mohammed» på flaskene sine

GIGANT: Coca-Cola nekter å la navnet Mohammed pryde sine flasker i Norge i forbindelse med en ny kampanje. (Foto: AFP)
GIGANT: Coca-Cola nekter å la navnet Mohammed pryde sine flasker i Norge i forbindelse med en ny kampanje. (Foto: AFP)

I sommer skal de mest populære navnene i Norge pryde Coca-Cola-flaskene i stedet for Cola-logoen. Men ett av de mest brukte guttenavnene de siste årene, nemlig Mohammed, blir ikke å se.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vanlige norske navn som Anne, Martin, Kristian, Silje og Thomas blir å finne på flaskene. Totalt skal 150 navn som er blant de mest brukte i Norges befolkning pryde brusflaskene.

I tillegg har Coca-Cola valgt å inkludere navn som er mye brukt, men som ikke når helt opp på den offisielle navnestatistikken. Dette gjelder blant annet navn som Ali og Miriam.

– Av respekt for profeten Mohammed og de som eventuelt kunne føle seg støtt av at profetens navn blir brukt i en kommersiell kampanje, har Coca-Cola valgt å ikke inkludere navnet Mohammed blant de navnene som ble lagt til i tillegg til de 150 mest brukte navnene, opplyser Coca-Cola i en pressemelding.

Les også: Hun drakk ti liter Cola om dagen - døde

Mohammed, med flere ulike skrivemåter, var det mest populære navnet i Oslo på gutter født i fjor og ligger på 36. plass i popularitet i Norge , viser oversikten fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Navnet ligger imidlertid ikke på lista over de 150 mest brukte navnene i befolkningen som helhet.

Personvernpolicy