Britisk såpestjerne arrestert - mistenkt for overgrep

Den kjente britiske skuespilleren Bill Roache (81) er arrestert, mistenkt for å ha voldtatt en 15 år gammel jente i 1967. Her er Roache fotografert i 2001. Foto: AP / NTB scanpix.
Den kjente britiske skuespilleren Bill Roache (81) er arrestert, mistenkt for å ha voldtatt en 15 år gammel jente i 1967. Her er Roache fotografert i 2001. Foto: AP / NTB scanpix.

Storbritannia rystes av ny sexskandale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kjente britiske skuespilleren Bill Roache (81) er arrestert, mistenkt for å ha voldtatt en 15 år gammel jente i 1967, skriver avisen The Telegraph.

Skuespilleren er mest kjent for sin rolle i den populære såpeserien Coronation Street. I hele 53 år har Roache vært på rollelisten som Ken Barlow i såpeserien.

81-åringen ble pågrepet onsdag morgen i sitt hjem i Wilmslow i nordvest-England.

Forrige måned måtte den aldrende skuespilleren beklage en uttalelse om at offer for overgrep selv må ta en del av skylden.

– Pedofili er grusomt. Pedofile må fjernes og likes vekk. Men innimellom har du seksuelt aktive groupier, som legger seg etter stjernene. Og da spørres det ikke etter fødselssertifikat, sa Roache.

Les også: TV-kjendisen voldtok mer enn 30

Bill Roache har tidligere hevdet å ha gått til sengs med over tusen kvinner.

Politiet i Lancashire har ikke gått ut med navnet på den pågrepne, men bekrefter at en 81-åring ble arrestert onsdag morgen mistenkt for voldtekt.

Den pågrepne vil bli avhørt senere i dag, heter det i uttalelsen.

Nyheten om arrestasjonen har slått ned som en bombe i Storbritannia, som fortsatt er rystet etter at flere profilerte mediepersonligheter den siste tiden har vært anklaget for voldtekt.

Den største skandalen var knyttet til den engelske TV-kjendisen Jimmy Savile. Barn helt ned til åtte år skal ha blitt misbrukt av mannen som også jobbet med barne-TV. Politiet har avdekket mer enn 200 kriminelle handlinger begått av Savile.

Les også: BBC-veteran anklaget for voldtekt

Personvernpolicy