Ap-velgere vil slå opp med rødgrønne partnere

Statsminister og leder i Arbeiderpartiet, Jens Stoltenberg, satser på fortsatt rødgrønt samarbeid, men to tredeler av velgerne hans vil heller se ham regjere uten SV og Senterpartiet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Statsminister og leder i Arbeiderpartiet, Jens Stoltenberg, satser på fortsatt rødgrønt samarbeid, men to tredeler av velgerne hans vil heller se ham regjere uten SV og Senterpartiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

o (NTB). To av tre som stemmer Arbeiderpartiet, synes det er på tide å dumpe regjeringspartnerne SV og Senterpartiet. Velgerne vil heller ha en ren Ap-regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den klare beskjeden i en undersøkelse TNS Gallup har gjort for TV 2. En snau tredel av velgerne vil derimot beholde koalisjonsregjeringen.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier det er uaktuelt med en rødgrønn skilsmisse, men tar likevel med seg et signal fra undersøkelsen:

– Det er et uttrykk for at de vil ha mer Arbeiderparti-politikk, sier han.

Les også: Helga uten ett ord om klima

En av dem som er så ivrig etter mer Ap-politikk at hun helst vil bryte med SV og Senterpartiet, er eksstatsråd Karita Bekkemellom.

– Jeg mener at Ap må rendyrke sin profil og gå til valg og vite at det fort kan bli en mindretallsregjering utgått av Arbeiderpartiet, sier hun til kanalen.

Frederik Mellem i Oslo Arbeidersamfunn er på sin side overrasket over at det ikke er enda flere Ap-velgere som helst vil regjere alene.

– Vi ønsker jo oss alle en ren Arbeiderparti-regjering, er hans kommentar.

Personvernpolicy