Meny

Fortsatt uklart hvor mange som omkom i Texas

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i Texas er fortsatt ikke sikre på hvor mange som døde i den voldsomme eksplosjonen som raserte småbyen West.

Mens redningsarbeidet har pågått, er det kommet flere sprikende opplysninger om hvor mange som mistet livet.

Ordføreren i West, Tommy Muska, sa torsdag at dødstallet hadde steget til 14. I tillegg er fem frivillige brannmenn, som offisielt fortsatt er savnet, trolig omkommet.

Se video av eksplosjonen her.

Tidligere på ettermiddagen hevdet imidlertid Muska at over 30 mennesker var omkommet. Ikke alle levningene var funnet, men det ble antatt at alle var døde, sa Muska til avisa USA Today. Før dette igjen opplyste politiet at mellom fem og 15 var antatt døde.

– Det er virkelig skremmende at vi ikke vet hva som har skjedd, hvem som er i live og hvem som er skadd, sier Pat Lee, som har måttet ta seg av sin 92 år gamle mor som ble skadd i eksplosjonen.

Se også: Småby i Texas i flammer etter smell

Den ble utløst idet brannfolk var i ferd med å slukke en brann på gjødselfabrikken i West onsdag. Siden det var fare for utslipp av giftig gass, var en del av boligene i nærheten evakuert allerede før eksplosjonen.

Torsdag opplyste politiet at situasjonen på det raserte fabrikkområdet fortsatt var farlig fordi det befant seg ammoniumnitrat der.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus