Meny

– Boston-mistenkt på frifot har trolig bombebelte

– Boston-mistenkt på frifot har trolig bombebelte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske sikkerhetskilder bekrefter at det var den 26 år gamle tsjetsjeneren Tamerlan Tsarnajev som ble drept i skuddveksling med politiet i Watertown utenfor Boston torsdag kveld.

Den mistenkte mannen, 19 år gamle Dsjokhar Tsarnajev, slapp unna skuddvekslingen og er fortsatt på frifot. Han har trolig på seg et bombebelte, sier politiet til The Washington Post.

Freden brutt

De fredelige Boston-forstedene Cambridge og Watertown ble brått åsted for den dramatiske jakten på to terrormistenkte natt til fredag.

Biljakt, skyting og eksplosjoner, gater fulle av væpnede politifolk.

Slike svært uvanlige scener vekket innbyggerne i byene, der politiet jaktet på de to mistenkte etter bombeangrepet mot Boston maraton.

– Det hørtes ut som en dynamitteksplosjon. Da jeg så ut av vinduet, var det et hav av blålys, lys etter lys etter lys, sier Peter Jennings til Boston Globe. Han ble vekket av smellene litt før klokka 01.

Da han gikk ut og sluttet seg til andre naboer i gata, sa han at det luktet av fyrverkeri.

Hysterisk

John Antonuccis 79 år gamle mor ringte hysterisk til sønnen etter at hun hørte skudd utenfor.

– Hun sa de løp nedover gata mens de skjøt. Hun gråt så mye at jeg knapt forsto hva hun sa, sier han.

I løpet av natten ble en politimann og en mistenkt gjerningsmann drept, mens ytterligere en politimann ble såret. Jakten fortsetter på den andre mistenkte.

«Hold dere innendørs»

Rene Torgersen fra Fredrikstad, som bor i Watertown, forteller tilFredriksstad Blad at hans familie fikk telefon fra politiet med beskjed om å holde seg innendørs. Han bor i den andre enden av den fredelige lille byen og fikk ikke med seg skytingen og biljakten.

– Vi sov, og ble vekket av telefonen. Området der skytingen har foregått, ligger i den andre enden av byen. Tydeligvis ble det biljakt fra Cambridge der universitetet MIT ligger, og inn i Watertown, forteller han videre.

– Dette er langt i overkant av det vi normalt ser her i Watertown og Boston. Jeg har bodd her i 11 år, og det nærmeste vi kom var da de arresterte en av de som plasserte en bombe i en bil i New York for et par år siden, og som holdt til her i Watertown, sier Torgersen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus