Meny

Politiaksjoner på flere flyplasser i USA

FRYKT: I Boston ble et passasjerfly tirsdag ettermiddag tømt for passasjerer allerede på rullebanen før det ble sendt inn bombehunder. (Foto: CBS)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terminalbygningen på LaGuardia-flyplassen i New York ble tirsdag evakuert på grunn av en mistenkelig pakke. På Logan-flyplassen i Boston ble et fly omringet av politi.

Aksjonene må trolig ses i sammenheng med gårsdagens bombeangrep mot Boston Marathon.

I Boston ble et passasjerfly tirsdag ettermiddag evakuert, etter at det først ble omringet av politi midt på rullebanen på Logan International Airport.

Bombehunder gjennomsøkkte så flyet som kom fra Philadelphia, og amerikanske luftfartsmyndigheter valgte for en periode å stanse all trafikk til og fra flyplassen.

Kort tid etter meldte fjernsynskanalen WCVB at det dreide seg om en falsk alarm.

Bombefrykt også i New York

Omtrent samtidig som dramaet utspant seg i Boston ble terminalbygningen på LaGuardia-flyplassen i New York evakuert på grunn av en mistenkelig pakke.

Bombeeksperter ble sendt for å undersøke den mistenkelige pakken, og tilsvarende restriksjoner på flytrafikken ble satt i verk.

Senere tirsdag ble alarmen avblåst og terminalbygningen åpnet igjen.

Les også: Mann på tak i Boston skaper store spekulasjoner

– En terrorhandling

Samtidig som de dramatiske episodene utspilte seg, talte USAs president Barack Obama. Tema var naturlig nok mandagens tragiske hendelse i Boston.

Obama slo tidlig fast i sin tale tirsdag at bombeangrepet i Boston dagen før var en terrorhandling.

– Dette var en avskyelig og feig handling. Hver gang bomber brukes til å ramme uskyldige sivile, er det en terrorhandling, sa han.

Ifølge Obama er motivet for angrepet fortsatt ikke kjent. Det er heller ikke kjent om det er utlendinger, amerikanere eller et enkeltindivid som står bak.

– Alt annet er spekulasjoner på dette tidspunktet, sa han.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus