Meny

Veteranflyulykken forblir et mysterium

Flyet letter fra rullebanen. Foto: Privat/Statens Havarikommisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens havarikommisjon for transport har ikke klart å finne bakgrunnen for ulykken der et Spitfire-fly havarerte og piloten (68) omkom i august 2010.
Ulykken skjedde under et veteranflystevne på Tynset flyplass. Den 68 år gamle piloten av det britiske jagerflyet av typen Spitfire omkom. Flyet hadde for høy fart da det landet, og raste deretter av rullebanen og veltet.


Den svenske piloten var svært erfaren, og det var derfor et mysterium hvorfor ulykken skjedde, melder Aftenposten.

Mandag kom den endelige rapporten fra Statens havarikommisjon for transport (SHT). De har ikke kommet til noen endelig konklusjon om hvorfor ulykken skjedde.

«Det har ikke lyktes havarikommisjonen å finne en entydig forklaring på hvorfor ulykken skjedde. Ingenting tyder på at ulykken var forårsaket av tekniske feil ved flyet. Det kan ikke utelukkes at fartøysjefen i en periode ble satt ut av spill eller hadde nedsatt yteevne. Undersøkelsen og obduksjonen har imidlertid ikke avdekket forhold som kan dokumentere en slik forklaring», heter det i rapporten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus