Meny

Ulykkesbilen hadde kraftig overvekt

DØDSULYKKE: En person omkom og flere ble hardt skadd i en kjedekollisjon på E18 ved Liertoppen i Buskerud torsdag morgen. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilen politiet mistenker forårsaket dødsulykken i Lier var lastet med mer enn et tonn øl og sprit.
Den drapssiktede polske sjåføren traff en trailer og dro denne med seg over i motgående kjørefelt. Dette er politiets teori om bakgrunnen for at en 42 år gammel mann mistet livet.


Fire biler ble truffet da traileren og bilen til polakken kom over midtrekkverket. Den polske bilen var lastet med omkring 1000 liter øl og 130 liter sprit, melder VG.

Dermed var nyttelasten mer enn 1,1 tonn. Ifølge Renault Norge er tillatt nyttelast på denne bilen 700 kilo inkludert sjåfør.

- Den blir livsfarlig å kjøre, både for den som sitter bak rattet og andre trafikanter. Bilen vil være veldig ustabil og vinglete. Det blir nærmest som å føre en båt i rom sjø. Du kan ikke slappe av et sekund før den finner på noe når den er lastet så mye fullere enn det den er bygd for, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Jan Ivar Engebretsen til VG.

Les også: Her blir bilføreren pågrepet etter dødsulykken på E18

Lensmann i Lier, Arne Lauvålie, bekreftet i går at de også vil sjekke om bilen er ombygd for å skjule overlast.

En 42 år gammel mann fra Lier omkom i ulykken. En 63 år gammel mann ble brakt til Ullevål med moderate skader. Ytterligere tre personer ble behandlet på legevakt.

Den 41 år gamle mistenkte polakken fremstilles for varetektsfengsling i Drammen tingrett klokken 12 fredag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus