Meny

Sørkoreansk politiker tror på ny kald krig

SPENT: En sørkoreansk soldat patruljerer langs grensa til Nord-Korea. (Foto: Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fremtredende sørkoreansk parlamentariker mener landet bør vurdere å møte Nord-Koreas trusler med selv å anskaffe atomvåpen.

Den sørkoreanske politikeren og tidligere presidentkandidaten Chung Mong-joon mener anskaffelse av atomvåpen vil legge press på Kina og Nord-Korea.

Tirsdag kom Nord-Korea med nok en advarsel som skulle gi inntrykk av at Korea-halvøya står overfor en større krig, og alle utenlandske diplomater er bedt om å forlate landet. Nord-Korea har også bedt alle utlendinger reise fra Sør-Korea som følge av risikoen for atomkrig.

Chung Mong-joon er milliardær og medlem av det konservative New Frontier Party i Sør-Korea. Under en konferanse i Washington denne uka uttalte han at den pågående krisen på Korea-halvøya «viser at diplomatiet med Pyongyang har feilet».

– Det vi lærte av den kalde krigen er at det bare er atomvåpen som kan holde fred mot atomvåpen, sier han.

Siste: Venter på rakett fra Nord-Korea

Slike meninger er ikke vanlige i Sør-Korea og ble heller ikke godt mottatt i USA.

Chung mener Sør-Korea har rett til å trekke seg fra ikkespredningsavtalen og dermed kan matche Nord-Koreas atomarbeid. Han mener Sør-Korea bør stoppe kun når Nord-Korea stopper.

– Det vil sende en klar beskjed om at hvis Nord-Korea fortsetter atomprogrammet sitt, slipper de løs en atomånd i Asia, sier Chung.

Bakgrunn: – Vi er på randen av atomkrig

Vil du motta nyhetsbrev fra ABC Nyheter? Trykk her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus