Meny

Kongeparet fikk tips om aktiv alderdom

Dronning Sonja i samtale med 100 år gamle Anna Josefa Grønning i Vingen på toppen av skiflygingsbakken i Vikersund tirsdag. Kong Harald og dronning Sonja møtte fire av Modums 100-åringer under sitt besøk i kommunen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter eget ønske møtte kong Harald og dronning Sonja mange aktive eldre fra Modum tirsdag. Kongeparet er for ungdom å regne mot 100-åringene i kommunen.

Kongeparet tilbrakte tirsdag ettermiddag i Buskerud-kommunen for å høre om kommunens arbeid for god helse og en aktiv alderdom. Den viktigste delen av besøket var møtet med en aktiv seniorbefolkning, representert ved fire av Modums 100-åringer.

Ifølge ordfører Terje Bråthen er det kongen og dronningen selv som har ønsket å høre om hva det er som gjør at kommunen har flere innbyggere som har levd et tresifret antall år.

– Bygda vår har kvaliteter som gjør at folk lever lenger. Kongeparet er for ungdom å regne sammenlignet med de eldste her, slår ordføreren fast overfor NTB.

Les også: Forsinket kronprinsesse parkerte på fortauet

Besøket startet i Vingen, på toppen av Vikersund hoppanlegg. Kong Harald og dronning Sonja møtte deretter 100-åringene sammen med deres pårørende. Så bar det blant annet til Frisklivssentralen på Furumo for en orientering, og et møte med aktive eldre.

– Tror du de plukket opp noen tips?

– De er absolutt i aldersgruppa vi retter oss mot når vi jobber for aktiv alderdom. Men snakker man om hvordan man skal legge grunnlaget for en god alderdom, er kongeparet allerede svært gode forbilder selv: De jobber, reiser og er aktive på fritida, sier Bråthen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus