Meny

SpareBank1 advarer mot svindlere

SVINDEL: Her er et utdrag fra svindeleposten som mange nordmenn har mottatt de siste dagene. (Skjermdump)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke personer har de siste dagene mottatt en epost der SpareBank1 tilsynelatende ber dem oppdatere informasjon om Visa-kort. Banken advarer mot svindel og ber folk slette eposten.

«Eiere av Visa SpareBank 1 kort som starter med 410651** **** **** blir bedt om å validere kortet i de neste 24 timene. Dette tiltaket er nødvendig som en ny sikkerhetsløsning oppgradering skyldes skje denne uken.», heter det i svindel-eposten.

Eposten, som både er sendt til SpareBank1-kunder og andre, inneholder en lenke til en nettside som banken ikke har noe med å gjøre.

Denne typen svindel går under navnet phishing.

– Verken SpareBank 1 eller andre seriøse selskaper ber deg om å oppgi konfidensiell informasjon i en epost eller på usikre nettsider. Hvis du har oppgitt denne type informasjon og mener du har blitt lurt, må du kontakte banken umiddelbart, skriver banken i en pressemelding.

Trykk her for å lese mer om kjennetegn ved svindelen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus