Eliteserien, 3.runde, Brann-MoldeMolde-marerittet fortsetter

ØYEBLIKET: Her blir Amin Askar matchvinner for Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tittelholder Moldes seriestart ble enda verre med bortetap i Bergen lørdag. Amin Askar ble matchvinner ti minutter før slutt da Brann vant 1-0.

I Bergen ble Amin Askar matchvinner da han trillet inn kampens eneste mål ti minutter før slutt.

Da hadde Brann hatt god kontroll og vært bedre enn Molde i det meste. Solskjær ville likevel ikke snakke om noen krise etter kampen.

– Det kommer til å snu for oss. Vi er et godt fotballag, men vi har ikke fått vist det ennå. I fjor hadde vi 12 ettmålsseirer, så vi vet at vi kan vippe det over i vår favør. Og det skal vi gjøre, konstaterte Molde-manageren overfor CMore.

Les fullstendig referat her

Like fullt: Rekken på tre strake tap er den lengste siden sølvsesongen 2009.

Da røk Moldes gullsjanse med tre nederlag for Tromsø, Rosenborg og Odd på høsten. Før årets sesong hadde Solskjær aldri tapt to strake eliteseriekamper med Molde.

– Det var en jevn kamp. Det er marginene igjen, det kan man snakke om hele tiden, men jeg synes vi kan være fornøyd med innsatsen.

Brann farligst

Og det var riktig nok Molde som fikk den første sjansen etter bare et halvt minutt. Jo Inge Berget ble frispilt med en god langpasning. Alene med Piotr Leciejewski skjøt han hardt og godt fra spiss vinkel, men den polske sisteskansen parerte.

Derfra var det lite å skrive hjem om for de blåkledde. Hjemmelaget tok over kampen og produserte det som var av farligheter. Særlig kantspillerne Askar og Kristoffer Larsen virket giftige.

Saken fortsetter under bildetI GANG: Amin Askar åpnet målkontoen for sesongen med sin scoring. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixI GANG: Amin Askar åpnet målkontoen for sesongen med sin scoring. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Kampens største mulighet noterte Brann-spissen Martin Pusic etter 56 minutter. Erik Huseklepp gjorde et fint forarbeid og slo inn fra høyresiden, men østerrikerens stupheading traff tverrliggeren.

– Nannskog-mål

Molde-spillerne forsøkte seg på noen langskudd og slet ellers med å stokke beina da sjansene bød seg innenfor Branns 16-meter.

I stedet var det vertene som tok ledelsen da Pusic ble spilt opp på kanten av gjestenes straffefelt etter 79 minutter. Han tok fint kontroll på ballen og serverte Askar, som dro seg fri og rullet inn 1-0 i lengste hjørne.

– Det var et typisk «Daniel Nannskog-mål». Det tok ufattelig lang tid for ballen å trille inn, sa Brann-trener Rune Skarsfjord, som for øvrig mente at Molde skapte lite og at Brann hadde mange sjanser til å ta ledelsen tidligere.

Kampen ble uansett langt fra en reprise på Moldes bortekamp i Bergen i fjor. Da ble Solskjærs menn knust 1-4 etter å ha ledet 1-0 ved pause. Men det var heller ikke noe særlig imponerende ved lørdagens Molde-utgave.

Brann har på sin side seks poeng etter seirer i begge hjemmekampene så langt. Skarsfjords lag fikk en fin revansje etter 0-4-nederlaget for Rosenborg i Trondheim i påsken. (©NTB)