Fant listeriabakterier i sjokolademelk

Det har blitt påvist listeria i Q-melk. Foto: NTB scanpix
Det har blitt påvist listeria i Q-melk. Foto: NTB scanpix

Listeriabakterien, som kan forårsake alvorlig sykdom og i verste fall død hos mennesker, er påvist i sjokolademelk fra Q-Meieriene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette gjelder sjokolademelk i småkartonger som var på vei til kantiner, kiosker og bensinstasjoner på Østlandet i slutten av mars.

Melken kommer fra en tappelinje for småkartonger. Alt som er produsert på denne linjen er trukket tilbake. For å være på den sikre siden gjelder det ikke bare sjokolademelk, men også melk.

– Vi trakk produktene raskt tilbake, og faren for at folk har fått i seg bakterien er liten, sier administrerende direktør Bent Myrdahl i Q-Meieriene til VG.

Han opplyser at prøven som viste bakterier var fra halvliterskartonger med sjokolademelk produsert 18. mars med holdbarhetsdato 5. april.

– Bakterieinnholdet som ble funnet er under myndighetskravet for listeria, men i og med at vi har nulltoleranse for det, valgte vi å trekke melken tilbake, sier Myrdahl til NTB.

Folkehelseinstituttet opplyser at det er for tidlig å si om noen er blitt syke fordi de har drukket melken. Også Mattilsynet har fulgt saken tett.

– Et slikt utbrudd karakteriseres som alvorlig, men Q-Meieriene har håndtert situasjonen på en tilfredsstillende måte, sier seksjonssjef Gyrid Espeland ved tilsynets distriktskontor i Midt-Rogaland.

På Rikshospitalet ble i alt 15 personer smittet og fem personer døde av listeriabakterien i 2007.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus