Sjokkvideo avslører dop- og våpenbruk i fengsel

Orleans Parish Prison er midt inne i en omfattende rettssak, som følge av de alvorlige forholdene som avsløres i videoen over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dramatiske videoen ble vist for retten denne uka, og er nå sluppet offentlig av en av dommerne.

I tre dager har retten hørt historier om overgrep og vold fra innsatte, konsulenter og eksperter. En nasjonal fengselskonsulent uttalte at fengselet var blant de verste han hadde sett.

Sheriff Marlin Gusman har tidligere erkjent manglene, men nekter for at de bryter loven, skriver KHOU Houston, Texas. Nå kjemper han for samtykke til å fortsette, framfor å måtte overgi driften til staten, slik byen vil.

– Det er tydelig at dere trenger et statlig organ til å ta ansvaret. Praksisen i fengselet er åpenbart forferdelig, sa dommer Mitch Landrieu onsdag morgen.

Gusman blir beskrevet som lat, uansvarlig og sovende av byens innbyggere, men sier til sitt forsvar at byen har sagt seg uvillig til å hjelpe når han har bedt om midler til forbedringer.

På spørsmål om hvorfor New Orleans ikke kan avse penger til fengselet, svarte varaordfører Andy Kopplin:

– Ikke uten ødeleggende konsekvenser for byen. Det er derfor ikke en rimelig forventning.

Sheriffen selv vitner torsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus