Navarsete mener Borten Moe-bok er usann

IKKE BEKYMRET: Liv Signe Navarsete ser ikke på innholdet i biografien om Ola Borten Moe som noe problem. (Arkivfoto: NTB scanpix)
IKKE BEKYMRET: Liv Signe Navarsete ser ikke på innholdet i biografien om Ola Borten Moe som noe problem. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete mener boka om Sp-nestleder Ola Borten Moe og deres forhold inneholder usannheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I boka «Portrett av en pløyboy» omtales forholdet mellom Navarsete og Borten Moe som helt uten tillit og preget av mistenksomhet og trusler.

Navarsete sier til NTB at påstandene ikke er sanne.

– Det er ganske sterkt å oppleve at noen framstiller et forhold mellom to mennesker som hatefullt og preget av trusler. Det er krenkende at noen utenfor, som ikke kjenner oss eller ser oss på nært hold, går i det ene TV-programmet etter det andre og sier vi har et hatefullt forhold. Det er ikke sant, skriver Navarsete i en epost.

– Spekulativt

Sp-lederen mener at VGs debattredaktør Elisabeth Skarsbø Moen driver med spekulasjoner fordi hun har basert boka på anonyme kilder.

Hun skriver også at det jobbes tett i partiets ledelse:

– Ola (Borten Moe) og jeg jobber tett sammen, vi utgjør sammen med Trygve Magnus (Slagsvold Vedum) et lederteam som skaper viktige politiske endringer for folk flest i dette samfunnet, uttaler Navarsete som allerede onsdag installerte seg på Hotel Alexandra i Loen, der Senterpartiets landsmøte avvikles denne helgen.

Les også: Borten Moe: – Jeg kjenner meg ikke igjen

Ulike personligheter

Navarsete sier det er uenigheter i ledelsen, men mener at det er en styrke:

– Samarbeidsforholdene er preget av harde arbeidsdager, oppturer og nedturer. Som på de fleste andre arbeidsplasser. Ola har selv sagt til flere medier onsdag at vi har et godt og avklart forhold. Det synes jeg er et bra bilde på hvordan vi jobber sammen alle tre, Ola, Trygve og jeg. Ja, vi har selvfølgelig våre politiske uenigheter. Noen ganger lever sterke følelser i en god politisk diskusjon. Og ja, vi er ulike personligheter. For partiet er det en styrke at vi utfyller hverandre, og jeg mener det bidrar til at vi oppnår mer politisk. Partiet har også gitt et kraftig signal i at de ønsker å gjenvelge en samlet ledelse. Det er jeg glad for. Sammen er vi et solid team, lyder Navarsetes beskrivelse av partiledelsen.

Les også: Kritiserer nachspiel-beskrivelse av Borten Moe

Oppleves udramatisk

Navarsete slår fast at hun ikke har lest boka, men legger til at hun tror den vil skuffe mange.

– Mitt inntrykk fra mediebildet er at boka på ingen måte lever opp til de forventningene og den spenningen forfatteren har skapt på forhånd. Dette oppleves i partiet som udramatisk. Derfor vil boka heller ikke påvirke landsmøtet vårt. I den grad det blir en snakkis i korridorene, vil forfatterens metoder mer enn bokens innhold være tema, tror hun.

Valgforsker Bernt Aardal mener boka kan svekke Navarsetes autoritet som partileder. Navarsete sier at det ikke er opp til henne å vurdere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus