Giftig røyk fra asfaltbrann på Fjellhamar

Ba folk lukke vinduer og dører.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tok onsdag formiddag fyr i fabrikklokalet til fabrikken til Icopal i Fjellhamar.

– Det brenner i en asfaltpanne inne i bygget. Ifølge brannvesenet er røyken giftig, så vi oppfordrer folk i området til å holde seg innendørs, sa operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til VG.

Like før klokken 10 hadde brannvesenet kontroll på brannen, melder Aftenposten, men det kom fortsatt giftig røyk ut av fabrikklokalene og folk i området ble bedt om å holde seg innendørs. Klokken 10.47 melder Romerike politidistrikt på Twitter at faren er over og at folk kan bevege seg utendørs som normalt.

Fabrikklokalene ligger rett i nærheten av jernbanestasjonen, og i forbindelse med slukningsarbeidet måtte brannvesenet kutte strømmen til fabrikklokalene. Dette rammet også togstasjonen.

– Det betyr at lokaltogene som går på denne strekningen snur på Lørenskog, og det går buss videre til Lillestrøm. Det er bare togene som stopper på alle stasjonene i Groruddalen langs den gamle hovedbanen som er rammet. Trafikken gjennom Romeriksporten går som normalt, sier pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket til NTB.

Ingen av de fabrikkansatte skal ha kommet til skade i brannen.

I en uttalelse fra Fjellhamar skole heter det:

«Skolen var en periode bekymret for at røyk skulle blåse bort til skolen. Forløpig er ikke dette skjedd. Skolen har løpende kontakt med politi og brannvesen. Vi får fortløpende beskjed dersom det vurderes behov for tiltak. Driften ved skolen går som normalt».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus