- Området er farlig

Redningsmannskaper og frivillige deltar i redningsaksjonen på Senja der det tirsdag gikk ett skred. Tre menn antas å ligge begravd i snømassene. Foto: Truls Aasnes / NTB scanpix.
Redningsmannskaper og frivillige deltar i redningsaksjonen på Senja der det tirsdag gikk ett skred. Tre menn antas å ligge begravd i snømassene. Foto: Truls Aasnes / NTB scanpix.

Eksperter fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) vil onsdag vurdere skredfaren før det blir satt i gang nye søk etter de tre scooterførerne som tirsdag ble tatt av skred på Senja i Troms.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De vil klarere, eller ikke klarere, området for videre innsatsmannskaper, sier operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NTB onsdag morgen.

Store redningsmannskaper søkte i området tirsdag ettermiddag og kveld, men sent tirsdag kveld ble de trukket ut grunnet stor snøskredfare.

Ifølge NRK er planen å gjenoppta søket klokken ti onsdag formiddag.

Les også: Tre antatt omkommet i snøskred på Senja

Skredet gikk rundt 3 kilometer inn i dalen fra riksvei 86, og ble meldt til politiet ved 16.30-tiden.

– Det er snøbyger og overskyet i området onsdag morgen, sier Hoff.

– Så hvis det har snødd i natt har det ikke blitt bedre leteforhold, sier operasjonslederen på spørsmål om hvordan leteforholdene har utviklet seg i løpet av natten.

En hjelm og en snøscooter ble tirsdag funnet, mens de tre mennene i 30-årene antas å ligge begravd i snømassene.

Skredet skal være 150 meter bredt, og politiet anslår at det er fem meter dypt.

- Vi er mange her i kommunen som er kjent med at dette gjelder to brødre og en annen mann, sier en sorgtung ordfører i Berg kommune, Guttorm Nergård, til Nordlys.

Ordføreren forteller at at den lille kommunen med rundt 900 innbyggere nå konsentrerer sin innsats på å bistå de to familiene som er rammet av ulykken.

Fortsatt stor snøskredfare

Myndighetenes kriseinformasjon Kriseinfo.no , som drives av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, har sendt ut varsel om stor lokal snøskredfare i Vesterålen og Sør-Troms, og Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for området.

– Skredfaren er mellom stor og betydelig i Troms og Finnmark, og det er fortsatt meldt snøbyger og vind. Det betyr at skredfaren ikke er over, og folk som ferdes i fjellet må være forsiktig, sier skredvarsler Solveig Kosberg i snøskredvarslingen Varsom.no til NTB.

Varslingstjenesten gjør onsdag en ny vurdering av snøskredfaren over hele landet. De prioriterer de utsatte områdene i nord, og prognosene vil være klare klokken 13 onsdag.

For resten av landet foreligger skredvurderingen klokken 16.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus