Serie A-stjerne flørter med Arsenal

Stevan Jovetić er inne i sin femte sesong i Fiorentina-trøya, men blir nesten daglig koblet til større klubber. (Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI)
Stevan Jovetić er inne i sin femte sesong i Fiorentina-trøya, men blir nesten daglig koblet til større klubber. (Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI)

Stevan Jovetić kan være på vei til Nord-London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 23 år gamle spissen fra Montenegro kan tirsdag kveld gjøre livet surt for England når landene møtes til dyst i VM-kvalifisering.

Montegrinerne leder gruppe H to poeng foran Roy Hodgsons menn før kampen i Podgorica, og Jovetić vil vere et av Montenegro sine viktigste våpen om de skal lykkes med å øke luken ned til mesterne fra 1966.

Fiorentina-spilleren står med 12 nettkjenninger på klubbnivå i inneværende sesong, og interessen for den høyreiste spissen har ikke latt vente på seg fra stormaktene i fotball-Europa.

Få med deg alt det siste fra norsk og internasjonal fotball her

De største klubben i Premier League, med Manchester City i spissen, har lenge vært linket til en overgang for Fiorentina-trener Vincenzo Montellas uslepne diamant - men nå kan det se ut som om Jovetić vel så fort kan ende opp i rød som i blå drakt til høsten.

- Spesiell affinitet med Arsenal

- Jeg har hørt om Arsenals interesse, og det er en glede for meg å bli koblet til en så stor klubb. Jeg har alltid hatt en spesiell affinitet med Arsenal. De har stolte tradisjoner og er en av de største klubbene i Europa, sier Jovetić til The Sun.

Tidligere denne måneden ble det rapportert av Roberto Mancini skal ha lykkes med å få istand en avtale med Fiorentina som gir de lyseblåe frå Manchester førsteopsjon på den tidligere Partizan-spilleren dersom han skulle forlate Italia i sommer.

Denne ryktede avtalen hindrer likevel ikkje Jovetić i å spekulere i hvordan det vil være å fylle skoene til Robin van Persie i Arsène Wengers mannskap.

- Det er ikke enkelt å ersatte van Persie - han scoret mye. Arsenal har nå mange spillere som ikkje scorer like mye som han, men de er likvel veldig gode spillere.

Les også: Sturridge elsker livet i Liverpool

Mål: Champions League

Borte fra landslagsfotballen er Jovetić og Fiorentina for øyeblikket inne i en intens kamp om å sikre seg Champions League-fotball på Stadio Artemio Franchi neste år.

La Viola innehar for tiden fjerdeplassen i Serie A - én plass og tre poeng bak AC Milan som sitter på den siste direktekvalifiserte plassen til Fotball-Europas gjeveste selskap. Ikke overrraskende er derfor Jovetić enn så lenge mer fokusert på det som skjer , og ikke utenfor, banen.

- En dag kan det hende at jeg ender opp i England. Premier League er en av de beste ligaene i verden og et fristende alternativ. Men jeg har en kontrakt med Fiorentina, og vi kjemper om å komme oss til Champions League, så det er det eneste jeg tenker på akkurat nå.

Les også : Adkins ny Reading-manger

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus