Meny

Hauge: – Jeg ble skjelt ut av Helge Lund

FIKK KJEFT: Bellona-leder Frederic Hauge hevder han ble regelrett skjelt ut av Statoil-sjef Helge Lund på et hageparty for overdrivelser. (Arkivfoto: NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ble det klart at Statoil får en millionbot etter gasslekkasjen på Gullfaks C i 2010. Det gleder Bellona-leder Frederic Hauge stort.

Hendelsen, som fant sted 19. mai 2010, førte til at 89 ansatte måtte evakueres fra plattformen på grunn av trykkendring i en brønn.

Den ene av de to sikringene som skal forhindre ukontrollert utblåsning, fungerte ikke.

Onsdag ble det klart at Statoil bøtelegges med 30 millioner.

– Skjelt ut av Statoil-sjefen

Det var miljøorganisasjonen Bellona som anmeldte saken, og leder Frederic Hauge er fornøyd med at Statoil nå må punge ut.

I en pressemelding, som er lagt ut på organisasjonens egne nettsider, skriver Hauge blant annet at «Det er godt å se at påtalemyndigheten bøtelegger på et høyt nivå. Bellona ble forsøkt latterliggjort av oljenæringen etter våre undersøkelser i saken.»

– Jeg har også selv feilaktig blitt skjelt ut av Helge Lund på Statoils hageparty i Stavanger for å overdrive denne saken, fortsetter Hauge.

Les også: Gullfaks-arbeidere frykter for livet på jobb

Taus til hageparty

Bellona-lederen skriver også at dagens dom er en bekreftelse på at Statoil er et selskap som ikke lærer av tidligere hendelser.

Det er ikke informasjonssjef i Statoil, Ola Anders Skauby, enig i.

– Det er alltid viktig for oss å ta lærdom av hendelser, både av årsaken og hvordan de ble håndtert. Gullfaks er en hendelse vi har jobbet grundig med siden den skjedde, sier han til NA24.

Når det gjelder hageparty-utspillet til Hauge, kommer Statoils informasjonsdirektør på banen.

– Den beskrivelsen Hauge gir ønsker vi ikke å kommentere, sier Jannik Lindbæk jr.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus