Meny

Tysk finansminister beklager Kypros-nei

Avstemningen i Kypros' nasjonalforsamling endte med et massivt nei. Ingen stemte for forslaget som innebar en avgift på bankinnskudd, men 19 representanter avsto fra å stemme. Foto Yiannis Nissiotis / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble beklager at nasjonalforsamlingen på Kypros har avvist en økonomisk krisepakke fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).

Schäuble fremholder at Kypros har for høy gjeld, og at noe må gjøres for å redusere den.

Tyskland og EU har vært skeptiske til å gi Kypros et for stort kriselån, og vil at noe av pengebehovet dekkes at personer og selskaper som har innskudd i landets kriserammede banker.

– For at en redningsplan skal eksistere, må vi på en troverdig måte vite hvordan Kypros igjen skal kunne få tilgang til finansmarkedene, sa Schäuble i et TV-intervju tirsdag kveld.

Les også: Klart nei til bankavgift i Kypros' nasjonalforsamling

Intervjuet ble sendt få timer etter at kypriotiske politikere avviste et forslag som forutsatte en avgift på innskudd over 20.000 euro i alle landets banker.

Den europeiske sentralbanken lovet tirsdag at den vil fortsette å gi finansiell støtte til kypriotiske banker, for å sikre deres likviditet.

Dette til tross for at nasjonalforsamlingen ikke vil ta imot kriselånet fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) med de nåværende betingelsene.

Les også: Frykter at EUs bank-krav til Kypros kan utløse uro

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus