Meny

Minst 25 drept i eksplosjoner i Nigeria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 25 mennesker er drept i en serie eksplosjoner på en busstasjon i Nigerias nest største by, Kano. Byen ligger i et område hvor islamistbevegelsen Boko Haram har gjort opprør.

Fem eksplosjoner rammet busstasjonen i Sabon Gari-området i Kano mandag. Det brøt ut panikk etter eksplosjonene, og mange skadde flyktet fra stedet før de kunne få behandling.

– Etter eksplosjonene så vi skyer av svart røyk, og det hersket full forvirring da folk forsøkte å rømme, sa mekanikeren Tunde Kazeem til nyhetsbyrået AFP. Soldater og politifolk sperret raskt av området rundt busstasjonen.

Mange av bussene som går fra stasjonen i Sabon Gabi, frakter folk til de sørlige delene av Nigeria der et flertall er kristne.

Les også: Eksplosjon ved politistasjon i Nigeria

Busstasjonen ble også angrepet i januar i fjor, og flere mennesker kom til skade.

Myndighetene la skylden for denne aksjonen på Boko Haram, som kjemper for å få innført den strenge islamistiske straffeloven Sharia i Nigeria.

Nigerianske myndigheter kom ikke umiddelbart med noen kommentar til mandagens eksplosjoner i Kano.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus