Meny

Indiske menn tilstår voldtekt av sveitsisk turist

En sveitsisk kvinne skjulte ansiktet sitt da hun ble brakt til sykehus i Gwalior i India etter å ha blitt utsatt for en gjengvoldtekt. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem menn fra en landsby i India har tilstått at det var de som voldtok en kvinnelig sveitsisk turist og banket opp mannen hennes i helgen, opplyser indisk politi.

De fem tilsto etter at indisk politi startet en klappjakt for å finne gjerningsmennene bak gjengvoldtekten. Lørdag og søndag ble mellom 50 og 60 landsbyboere tatt inn til avhør, og en massiv operasjon ble iverksatt for å få tatt alle gjerningsmennene, melder avisa The Hindu søndag.

– Vi har pågrepet fem menn, og de har tilstått å ha voldtatt kvinnen, opplyser en lokal politimann, M.S. Dhodee.

Politiet jakter nå på en sjette mann som skal ha vært involvert i ugjerningen.

De pågrepne kommer alle fra en liten landsby i delstaten Madhya Pradesh, der den 39 år gamle kvinnen og hennes ektemann var på sykkelferie.

Les: Mannen slått og bundet, kvinnen gjenvoldtatt

– De la merke til at paret satte opp teltet sitt og bestemte seg for å angripe, opplyser Dhodee.

Angrepet skjedde fredag kveld. Mens mannen ble banket opp med stokker og bundet fast, ble kvinnen voldtatt av fire av mennene mens mannen måtte se på.

Paret ble også frastjålet penger og mobiltelefoner. De to kom søndag tilbake til New Delhi, opplyser pakistansk politi.

Saken har vakt stor oppsikt i India, der vold mot kvinner har kommet i søkelyset etter den grufulle voldtektssaken i desember, da en 23 år gammel kvinnelig student døde etter en gjengvoldtekt på en buss i New Delhi.

Les også: Ny brutal voldtekt i India

Seks menn er arrestert for voldtekten. En av dem døde tidligere denne uka etter at han skal ha hengt seg på cella.

Ifølge indisk kriminalstatistikk blir en kvinne voldtatt hvert 20. minutt. Men politiet tror at bare én av ti voldtekter blir anmeldt, fordi voldtekt oppleves som skamfullt for ofrene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus