Meny

Vildmyrens drapsmann må sone i hjemlandet

Marian Clita utenfor Københavns byrett torsdag 24. februar 2011. Han ble dømt til 14 års fengsel, samt utvisning fra Danmark for alltid for drapet på den norske flyvertinnen Vera Vildmyren i mars ifjor. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marian Clita, som er dømt for å ha drept norske Vera Vildmyren i København i 2010, blir motvillig overført til soning i Romania.

Høyesterett i Romania overså protestene hans da den avgjorde saken onsdag, melder danske Ekstra Bladet ifølge VG.

Clita er også tidligere dømt for drap, og har sonet i rumensk fengsel. Utleveringsavtalen mellom danske og rumenske myndigheter innebærer at han i løpet av et par måneder blir utvist fra Danmark, og dermed skal sone resten av straffen på 14 år i hjemlandet.

Les også: Vildmyrens familie mener dommen er altfor mild

Han risikerer å bli overført til et av de beryktede fengslende Jilava eller Giurgiu. Han protesterte sterkt mot utleveringen, og sa han var redd for å bli traumatisert.

Vera Vildmyren ble drept mandag 1. mars 2010 under et hotellopphold i København i forbindelse med jobben som kabinansatt i SAS. Clita ble etterlyst dagen etter.

To dager etter drapet innrømmet Marian Cita på telefon til ABC Nyheters reporter at det var han som hadde drept den norske flyvertinnen. Senere samme dag melde han seg til politiet.

Les også: - Ja, jeg drepte henne

Etter rettssaken i februar 2011 uttrykte familien skuffelse over det de mente var en for mild dom.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus