Meny

Opposisjonen:

– Valgtaktisk snuoperasjon i kreftmedisin-saken

– Valgtaktisk snuoperasjon i kreftmedisin-saken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens måte å håndtere kreftmedisin-saken på er lite tillitvekkende, mener opposisjonspolitikere på Stortinget. De er usikre på om regjeringen ville snudd om det ikke var valg i år.

For seks dager siden støttet helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) Helsedirektoratet som mente at medisinen ipilimumab mot føflekkreft var for dyr og hadde for begrenset effekt.

Tirsdag snudde Støre, og opposisjonen på Stortinget mener dette er en lite tillitvekkende måte å behandle saken på, melder TV 2.

– Hadde det ikke vært valgår i år, så hadde det kanskje ikke endt så godt, sier stortingsrepresentant Per-Kristian Foss (H). Han får støtte fra Fremskrittspartiets leder Siv Jensen.

Les også: Støre sier ja til kreftmedisin

– Det er nærliggende å si at fordi det nærmer seg valg, så har helseministeren og regjeringen funnet det nødvendig å snu i saken, sier hun.

Også utenfor opposisjonen er det flere som mener at snuoperasjonen er en taktisk retrett.

Direktør Karita Bekkemellem i Legemiddelindustrien, tidligere statsrådskollega av Støre, mener regjeringen var dømt til å tape dersom den ikke hadde snudd før valget.

Les også: Helsemyndighetene avslo tilbud om medisinrabatt

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus