Meny

Barnebombere raider Pakistan

De mistenkte guttene og tenåringene, alle i alderen 11 til 16 år gamle, ble stilt opp og vist frem for media under onsdagens pressekonferanse på politistasjonen i Quetta i Pakistan. Ifølge politiet skal de ha stått bak en rekke eksplosjoner i byen den siste tiden. Foto: Naseer Ahmed (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistanske barn helt ned i tiårsalderen er arrestert for å ha plantet bomber. Politiet mistenker at en militær gruppe står bak.

Pakistansk politi mistenker at barna blir brukt av militære grupper. Det siste døgnet har over ti barn blitt arrestert i Quetta i Pakistan.

– En militær organisasjon har lurt barna, som kommer fra fattige familier, til å legge pakker med hjemmelagde bomber på markeder, søppelkonteinere og på veistrekninger der politi og sikkerhetsstyrker ferdes, sa den lokale politimesteren Mir Zubair Mahmood på en pressekonferanse i Quetta ifølge nyhetsbyrået AFP.

Les også: E-tjenesten bekymret for Pakistan

Quetta er hovedstaden i Baluchistan-provinsen i Pakistan.

Barna skal ha fått utbetalt mindre beløp for å plassere pakkene.

Ifølge politimesteren skal flere av barna ha sagt at de ikke var klar over hva pakkene inneholdt. Noen av guttene har tilstått å ha stått bak flere av bombene som har rammet byen.

Les også: Minst 45 drept av bombe i Pakistan

Hittil i år har er Baluchistan-provinsen blitt rammet av to større bombeangrep. En muslimsk minioritetsgruppe var målet for begge bombene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus