Drapsoffer tipset politiet om fyllekjøring

Sju timer etter at 50-åringen i Kautokeino tipset politiet om ekssvogeren som fyllekjørte med traktor, ble han skutt og drept inne i sin egen hytte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene er siktet for forsettlig drap og vil mandag bli framstilt for varetekt etter drapet i den vesle bygda Gargoluoppal i Kautokeino lørdag kveld.

Ett skudd

Politiet i Vest-Finnmark fikk klokken 18.53 lørdag kveld beskjed fra et vitne om drapet på 50-åringen. Av meldingen fikk politiet også vite hvem som skulle ha kommet inn i hytta og avfyrt ett skudd. Skuddet traff offeret i overkroppen.

– Skuddet som ble avfyrt, førte til døden, men detaljene om dødsårsaken må vi komme tilbake til etter obduksjonen, sier politiadvokat Ernst Pettersen sier til NTB like før en pressekonferanse i Alta søndag kveld.

Les også: Drapssiktet ble løslatt av politiet timer før drapet

En tredje person var inne i hytta da drapet fant sted, men vedkommende kom ikke til skade. Politiet fant et tohånds skytevåpen like ved hytta der drapet skjedde, men ville søndag kveld ikke kommentere hva slags våpen det skal være snakk om.

Ifølge Nordlys var den siktede og den drepte svogere. Den drepte 50-åringen hadde tidligere vært gift med den siktedes søster og de hadde også barn sammen.

Ble kjørt hjem

Den siktede mannen hadde tidligere på dagen blitt løslatt etter å ha vært pågrepet for fyllekjøring med traktor. Politiadvokaten sier at det var mannen som senere på kvelden ble drept, som tipset politiet om promillekjøringen.

– Bakgrunnen for pågripelsen var at avdøde ringte til politiet og opplyste at siktede kjørte i beruset tilstand med traktor og at han sperret tilgangen til hytta ved å legge store mengde snø i veibanen, sier Pettersen.

Les også: Mann drept i Finnmark

Politiet kom og tok traktorføreren med seg. Etter at det var tatt blodprøve av mannen, ble han ved 16-tiden om ettermiddagen kjørt hjem.

– Dette er noe som skjer i nær sagt alle tilfeller av promillekjøring. Det var ingen opplysninger på dette tidspunktet om at politiet ikke burde ha kjørt siktede hjem, forklarer Pettersen.

Forsettlig drap

Pågripelsen av den siktede skjedde hjemme hos ham klokken 20.35 lørdag kveld. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

– Mannen er siktet for forsettlig drap og vil etter planen bli framstilt for varetektsfengsling i Alta tingrett mandag, sier Pettersen.

Søndag ettermiddag hadde mannen fremdeles ikke vært i stand til å gjennomføre noe avhør med politiet. Han satt da i politiets ventecelle på lensmannskontoret i Alta.

Han har fått oppnevnt advokat Kjetil Nilsen fra Alta som forsvarer.

Søndag var etterforskere fra Kripos til stede i den vesle finnmarksbygda med seks hus og to hytter. De bistår lokalt politiet med den tekniske delen av etterforskningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden