Mann omkom i snøskred i Åre

DØDFALL: En mann i 30-årene omkom fredag etter å ha blitt tatt av et større snøskred ved Åre. (Foto: ÖP / NTB scanpix)
DØDFALL: En mann i 30-årene omkom fredag etter å ha blitt tatt av et større snøskred ved Åre. (Foto: ÖP / NTB scanpix)

En mann i 30-årene ble fredag gravd fram fra snøen i Åre i Sverige etter å ha blitt tatt av et større skred flere timer tidligere. Livet sto ikke til å redde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Jämtland opplyste først at mannen var funnet sterkt nedkjølt. Kort tid senere kom meldingen om at han var død.

Etter at en manngard fant mannen cirka 2,5 meter nede i snømassene, ble han forsøkt gjenopplivet på stedet. Deretter ble han ført til sykehus i Östersund, men da var det allerede for sent.

Han hadde ligget begravd i drøyt tre timer før han ble funnet, opplyser politiet på sin hjemmeside.

Åre ligger noen få mil fra norskegrensen øst for Trondheim, og to norske lavinehunder deltok i søket etter den savnede mannen.

To personer som befant seg i skredområdet, ble tidligere på dagen funnet i live. De skal ha klart å holde seg over snømassene. Det er uklart om de er skadd.

Flere skiløpere skal ha vært vitne til skredet, som gikk ved 13-tiden fredag. Det var opptil 300-400 meter bredt, og snømassene raste 150 meter nedover bakken til et område med skiheiser.

Alle skilærere i området ble oppfordret til å delta i letingen, skriver Östersunds-Postens nettutgave. Klokka 17.13 ble redningsaksjonen stanset ettersom den savnede mannen var funnet.

– Skredet har gått utenfor skiområdet. Vi vet ennå ikke om det var et spontant skred eller om skiløpere utløste skredet, sier Linda Wasell ved Skistar i Åre.

Det er meldt om betydelig skredfare i området.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden