Norsk ved latterliggjøres i USA

PEISKOS: Stephen Colbert latterliggjør det faktum at nordmenn liker å se på en peis. På tv. Kanskje ikke så rart? Se innslaget nederst i saken. (Skjermdump)
PEISKOS: Stephen Colbert latterliggjør det faktum at nordmenn liker å se på en peis. På tv. Kanskje ikke så rart? Se innslaget nederst i saken. (Skjermdump)

Ja, det stemmer. Amerikanerne har oppdaget nordmenns sære TV-vaner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og det er jo unektelig litt rart; at ved kan være temaet for en tolv timer lang maratonsending på norsk TV, óg faktisk bli sett av hver femte nordmann.

Etter at New York Times fortalte om programmets suksess, og Lars Myttings boksuksess Hel ved, har amerikanerne latt seg forbløffe over hva vi bruker tiden på i bindersens hjemland.

Danket ut maling

Blant dem komiker og satiriker Stephen Colbert.

I sitt populære program The Colbert Report la han nylig ut om hvordan peis-tv «danket ut Skal vi se maling tørke og The Amazing isbre-race» på norske skjermer.

Samme mann lar seg også imponere av at en bok om kutting og stabling av ved er en av de største suksessene i norsk bokmarked.

Les også: Her heter de kriminelle John Lennon

Hengte seg opp i smør

Og historien om vedkåte nordmenn har siden spredt seg som ild i tørt gress, eventuelt tørr ved.

Både CNN og BBC er blant mediegigantene som har bragt videre historier om nordmenns fascinasjon for oppkuttede trær.

Det er for øvrig ikke første gang Colbert fletter inn norske nyheter i sitt program. I 2011 ble den såkalte smørkrisen behørig omtalt, og tilhørende latterliggjort.

Og han kan jo forsåvidt ha et poeng, denne Colbert. Noen av NRKs største seersuksesser de siste årene har involvert maratoninnslag om Hurtigruten, samt diverse togturer i vårt langstrakte land.

Og sist ut altså; vedfyring. Hva blir det neste?

The Colbert Report
Get More: Colbert Report Full Episodes ,Political Humor & Satire Blog ,Video Archive

Personvernpolicy