Marit Bjørgen: – Nå ble jeg nervøs

ROER NED: Marit Bjørgen lover at det ikke er fare for VM-deltagelsen etter at hun trakk seg fra verdenscuprennet i helga. (Foto: NTB scanpix)
ROER NED: Marit Bjørgen lover at det ikke er fare for VM-deltagelsen etter at hun trakk seg fra verdenscuprennet i helga. (Foto: NTB scanpix)

Marit Bjørgen merker presset for å prestere under årets ski-VM. – Det verste presset er nok det jeg setter på meg selv, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg merket at jeg ble nervøs da jeg kom inn her. Det skal bli godt å komme i gang. Det verste er dagene før mesterskapet. Samtidig er det en god følelse å ha. Det betyr at jeg er klar, sier Marit Bjørgen.

Onsdag holdt de norske sprintjentene sin pressekonferanse dagen før VM før VM starter. Marit Bjørgen er storfavoritt på klassisk sprint torsdag, sammen med polske Justyna Kowalczyk.

Les også: Bjørgen: - Jeg må få lov å være sliten

Legger press på seg selv

Bjørgen legger ikke skjul på at hun ser frem imot en duell mot sin argeste konkurrent.

– Det blir nok en tøff finale, det er jeg ganske overbevist om. Det blir enda tøffere dueller enn i Davos sist helg, det blir jevnt. Det blir den som er sterkest som vinner. Kowalczyk vil nok trykke til helt fra start og præve å få luke helt fra toppen, tror Bjørgen.

Den norske jenta sto over generalprøven i Davos for å hvile kroppen grunnet slitasje. Norges kanskje største VM-håp håper på en god start på mesterskapet torsdag og innrømmer at hun har satt et voldsomt press på seg selv.

– Det verste presset er nok det jeg setter på meg selv, sier Bjørgen.

– Men det er viktig å være nervøs også, på riktig måte. Spent og fokusert på oppgavene du skal gjøre. Det er en jo egentlig en god følelse å komme inn her også, sier hun.

Les også: Bjørgen trakk seg like før start

Usikker på sprinten

Rognesjenta er regjerende OL- og verdensmeste i sprint. Hun vant VM-gull i øvelsen også i 2003. Bjørgen er ikke sikker på om torsdagens sprint-løype passer henne.

– Det jeg jobber med er å holde roen selv om jeg er etter i starten, og finne gode løsninger. Det er ikke utenkelig heller at jeg tar tet, absolutt ikke, sier hun.

– Sprinten er nok den distansen der jeg har minst sjanse. Målet er en plass i finalen, og da kan alt skje.

Personvernpolicy