Terrortrente nordmenn utgjør den største trusselen

Ekstreme islamister utgjør fortsatt den mest alvorlige terrortrusselen mot Norge, mener PST.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag legger Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fram sin årlige trusselvurdering.

Ifølge NRK står det i rapporten at PST frykter at flere nordmenn vil dra til konfliktområder i 2013 og knytte seg opp mot terrororganisasjoner, og at personer som har fått terrortrening i utlandet kan utføre angrep mot Norge når de kommer tilbake.

– De kommer tilbake til Norge med en lavere terskel for voldsbruk og med høyere status i miljøet og kan da være tilbøyelige til å utføre terrorhandlinger her, sier analysesjef i PST Jon Fitje. Han sier antallet er lite, men at de frykter at det vil stige.

Også i fjor vurderte PST at ekstreme islamister utgjør en direkte trussel mot Norge.

– Det virket som det var en økende rekruttering, økende ønske om å reise ned, og at personer har reist til konfliktområder. Så langt ser det ikke ut til at den utviklingen vil stoppe opp, eller bli redusert, sier Fitje.

Flere terroreksperter NRK har snakket med forteller at vestlige konvertitter er attraktive rekrutter for islamistiske terroristorganisasjoner som al-Qaida.

Personvernpolicy