Dropper uavhengig Algerie-gransking

BEKREFTER: Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) avviser kravet om en uavhengig gransking av terrorangrepet i Algerie. (Arkivfoto: NTB scanpix)
BEKREFTER: Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) avviser kravet om en uavhengig gransking av terrorangrepet i Algerie. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Regjeringen avviser kravet om en uavhengig gransking av terrorangrepet i Algerie, melder Bergens Tidende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet skal Statoil gjøre en egen gransking av angrepet, i tillegg til at Utenriksdepartementet skal se nærmere på hvordan norske myndigheter håndterte situasjonen.

«Det er ikke naturlig å ha en norsk uavhengig granskingskommisjon for terroraksjonen. Angrepet skjedde i Algerie, og det er derfor algeriske myndigheter som har ansvaret for å evaluere sin håndtering av terroraksjonen», skriver utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) i en epost til Bergens Tidende.

Fagforbundet Industri Energi mener en uavhengig kommisjon, etter modell fra 22. juli-kommisjonen, burde evaluert alle sider ved terrorangrepet i In Aménas, der fem nordmenn ble drept.

«Vår evaluering vil gjennomgå selve krisehåndteringen og arbeidet for å redde liv og helse. Fra norsk side har vi sagt oss rede til å bidra med opplysninger til Algeries gjennomgang av terroraksjonen», skriver Eide.

Les også: - Angrepet i Algerie kom overraskende

Statoil ønsker ikke å kommentere saken.

– Vi vil gjennomføre en skikkelig gransking av hva som skjedde før, under og etter terrorangrepet, for å lære av det. Vi ønsker ikke å kommentere enkeltforslag i mellomtiden, sier informasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil til Bergens Tidende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden