Politiet kritisk til at HA-sjef fikk perm og dro på pub

Fra Hells Angels sine lokaler i Oslo. Illustrasjon. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Fra Hells Angels sine lokaler i Oslo. Illustrasjon. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Den antatte Hells Angels-sjefen i Norge fikk permisjon fra fengselet og dro på byen sammen med venner i HA-miljøet. Politiet misliker sterkt det de kaller en motarbeidelse av jobben politiet gjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi oppfatter det som meget uheldig at det gis denne type permisjon, og det oppleves som en motarbeidelse av det arbeidet Salten politidistrikt gjør mot det kriminelle 1 prosentmiljøet, sier påtalesjef Heidi Kløkstad i Salten politidistrikt til Avisa Nordland.

Les også: Hevder HA-lederne bare er venner

Den antatte norgespresidenten i Hells Angels, Leif Ivar «Leifen» Kristiansen, ble i mai 2011 dømt til fire år og ni måneders fengsel for befatning med nesten 10 kilo hasj. Tiltalen etter mafiaparagrafen ble frafalt.

Kløkstad sier politiet har nulltoleranse overfor det såkalte 1 prosentmiljøet og ønsker derfor å forebygge kontaktetablering med supportere og kommende medlemmer til alle 1 prosentklubbene.

– At en tungt kriminell person som soner dommen sin kan få helgepermisjon og dra på pub og restaurant i Bodø, hvor det fremgår kontaktetablering med lokale kriminelle, er som sagt meget uheldig, sier Kløkstad.

Les også: Hells Angels-rettssaken har startet

Hun har forståelse for at fengselet gir permisjon til innsatte ved spesielle behov eller som ledd i rehabilitering, men kan ikke se at denne permisjonen kan være positiv for rehabiliteringen.

– I forhold til nyrekruttering er det veldig uheldig at han er her, mener Kløkstad.

Fengselsleder Marte Helness i Bodø fengsel kan ikke kommentere denne saken spesielt, men understreker på generelt grunnlag at de gjør grundige vurderinger når noen søker permisjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden