Tenåring dømt for drap på søster i Sverige

En 17 år gammel gutt er dømt til åtte års fengsel for drapet på sin søster i Landskrona i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten var bare 16 år da han i april 2012 drepte sin 19 år gamle søster i hennes leilighet. Han stakk henne i alt 107 ganger med to kniver og en saks, og motivet var ifølge dommen å «opprettholde familiens ære».

Før hun ble drept, sa kvinnen til venner og slektninger at hun fryktet for sitt liv. Hun skal ha flyktet fra Irak etter å ha blitt tvangsgiftet med en eldre mann som ifølge kvinnen slo henne og voldtok henne.

Les også: Mor og sønn mistenkes for æresdrap i Sverige

Ifølge dommen er drapet så grovt at gutten ville blitt dømt til fengsel på livstid om han hadde vært voksen.

Personvernpolicy