USAs guttespeidere vurderer å åpne for homofile

De amerikanske guttespeidernes bevegelse har til nå ikke villet ha åpent homofile i sine rekker. Det kan det nå bli endring på. Foto: Reuters / NTB scanpix
De amerikanske guttespeidernes bevegelse har til nå ikke villet ha åpent homofile i sine rekker. Det kan det nå bli endring på. Foto: Reuters / NTB scanpix

Speiderbevegelsen i USA vurderer å oppheve sitt 103 år gamle forbud mot åpent homofile i sine rekker, opplyser en talsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boy Scouts of America (BSA) har i alle år avvist åpent homofile i sine rekker, både blant unge og voksne.

Dette i motsetning til jentespeidernes organisasjon Girl Scouts of the USA, som tillater åpent lesbiske.

Senest i fjor sommer høstet BSA skarp kritikk fra homofiles organisasjoner og andre grupper da de besluttet å opprettholde forbudet, men nå skal saken opp til ny diskusjon.

Styret i Boy Scouts of America skal diskutere muligheten for å oppheve det landsomfattende forbudet mot åpent homofile, for i stedet å overlate til sine lokale organisasjoner å avdelinger ta stilling i dette spørsmålet, sier en talsmann.

– Endringen som nå diskuteres vil gjøre det opp til de religiøse og sivile organisasjonene selv å bestemme hvordan de skal håndtere dette spørsmålet, sier talsmannen Deron Smith.

Speiderbevegelsen i USA består nå av 2,6 millioner barn og unge, og over 1 million voksne medlemmer.

En stor del av medlemsmassen er kollektivt rekruttert fra mormonsamfunnets Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, Den forente metodistkirke og Den katolske kirke.

USAs høyesterett ga i 2000 Boy Scouts of America fortsatt rett til å nekte åpent homofile medlemskap, men presset mot speiderbevegelsen har siden økt kraftig.

462.000 amerikanere undertegnet nylig et opprop til støtte for en homofil mann i California som ønsket å bli medlem, og homofile speidere har dannet flere pressgrupper.

Personvernpolicy