Tre pågrepet etter nattklubbrannen

Politiet i Brasil har pågrepet eieren av den brasilianske nattklubben der 231 mennesker ble drept i en brann søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overlevende sier brannen ble utløst av en musikkgruppes pyroshow, melder AFP.

To medlemmer av musikkgruppen ble også pågrepet, og det ble utstedt arrestordre på en annen av klubben Kiss’ eiere, sier politirepresentanten Michele Vimmermann.


– Det var tre foreløpige anholdelser, sier Vimmermann.

Brasil sørget mandag over ofrene for nattklubbrannen. Mer enn 230 mistet livet og over 100 ble skadd. Mange kjempet fremdeles for livet mandag.

- Eksploderte

De sjokkerte overlevende, de fleste studenter i byen Santa Maria, beskriver hvordan nattklubbgjengerne ble tråkket til døde eller døde av røykforgiftning da blokkerte utganger og økende flammer forårsaket panikk.

Brannen startet omkring 05 norsk tid søndag da nattklubben hadde fest for et lokalt universitet.


Overleveren Michelle Pereira sier et medlem av bandet tente et bluss i luften, som satte fyr på taket. Flammene omsluttet snart hele rommet.

- Alle skubbet og dyttet, sier en annen overlevende, Taynne Vendruscolo, til journalister.

- Brannen var liten i begynnelsen, men eksploderte i løpet av sekunder. De som var nærmest scenen kunne ikke komme seg ut.

- Ren skrekk

Klubbens sikkerhetsvakter hindret folk i å forlate stedet, og utløste panikk. Kunder sier vaktene ved klubben låste nødutgangene for å hindre gjester i å forlate klubben uten å betale for drinkene sine.

- Det var en ren skrekk, sier den unge tannlegen Mattheus Bortolotto til lokalt fjernsyn. - Jeg mistet en svært nær venn.

Også metallsperrene man brukte til å holde mennesker i køen på vei inn endte opp med å hindre folk i å slippe ut, forteller Bortolotto. Det er den dødligste brannen i sitt slag på mer enn et tiår, siden en brann i et kjøpesenter og diskotek i den kinesiske byen Luoyang tok livet av mer enn 300 mennesker i år 2000.

Argentina opplevde en tilsvarende tragedie i 2004 da en brann i en nattklubb i Buenos Aires krevde 194 menneskeliv.

Les også: Brasil i sorg etter nattklubbtragedie

Personvernpolicy