Avslørte hasjplantasje på Romerike

750 PLANTER. Dette var synet som møtte politiet i det de gikk inn i boligen på Jessheim i Ullensaker Kommune. Foto: Politiet
750 PLANTER. Dette var synet som møtte politiet i det de gikk inn i boligen på Jessheim i Ullensaker Kommune. Foto: Politiet
Artikkelen fortsetter under annonsen

To personer sitter varetektsfengslet etter at politiet på Romerike avslørte storproduksjon av cannabis i bolig i Ullensaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved en tilfeldighet oppdaget politiet på Romerike en cannabis-plantasje tirsdag. Politibetjent Øyvind Kværner ved Ullensaker lensmannskontor forteller til ABC Nyheter at plantasjen bar preg av å være velfungerende og profesjonelt oppbygd.

– Det var lagt ned mye arbeid i å holde plantasjen vedlike, sier han.

Da politiet slo til mot boligen midt i Jessheim sentrum, fant politiet 750 cannabis-planter. To vietnamesiske menn i 40-årene er siktet for å stå bak dyrkingen. Begge oppholdt seg i huset da politiet aksjonerte.

– Av erfaring er det grunn til å anta at mennene ikke var alene om virksomheten. De er trolig brukt som dyrkere, og det er grunn til å tro at det er andre personer involvert i saken, sier han.

Les også: - Smuglere vil fortsette som før

Varetektsfengslet i fire uker

De to vietnameserne ble i et fengslingsmøte fredag varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er uklart hvor lenge cannabisproduksjonen kan ha pågått.

– Leiligheten bar preg av at det ble produsert cannabis. Det ble funnet en betydelig mengde planter, sier Kværner.

Det er ikke første gang politiet avdekker cannabisdyrking i boliger på Romerike, men det regnes som svært uvanlig at kriminelle tar risikoen med å etablere så store narkoplantasjer.

– Vi har de siste årene avdekket flere større plantasjer i vårt distrikt, sier han.

Les også: Skrekkdopets ansikter

Offensiv mot narko-miljø

Kværner utelukker ikke ytterligere pågripelsen i saken.

Politiet på Romerike har de siste årene satt inn et kraftig støt for å få bukt med et økende narkotika-problem. Da politiet aksjonerte mot et større narkotika-miljø i oktober i 2012 ble 88 personer pågrepet for oppbevaring av narkotiske stoffer.

Også da kom politiet over en mindre hasj-plantasje, i tillegg ble det beslaglagt større mengder amfetamin, piller, hasj og marijuana.