Johaug må jage teten

SKUFFET: Therese Johaug ble nummer 13 på prologen i Tour de Ski lørdag. Her er hun fra verdenscuprennet i Kuusamo tidligere denne måneden. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)
SKUFFET: Therese Johaug ble nummer 13 på prologen i Tour de Ski lørdag. Her er hun fra verdenscuprennet i Kuusamo tidligere denne måneden. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Therese Johaug (24) tapte som ventet terreng til teten, men er nærmere de beste enn noen gang etter en prolog i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kikkan Randalls 15 bonussekunder gjør at den amerikanske lederen har 32,2 sekunder ned til Johaug på 13.-plass før søndagens 10 kilometer jaktstart i klassisk stil. Opp til sammenlagtfavoritt Justyna Kowalczyk på 3.-plass er det 17,7 sekunder.

Med startnekt for Marit Bjørgen grunnet hjerterytmeforstyrrelsen for én uke siden, er det Johaug som er det største norske håpet.

– Jeg er greit fornøyd med løpet. Jeg har aldri gått så bra i en prolog i Oberhof før, og jeg har heller aldri vært så nærme Kowalczyk, sa Johaug etter lørdagens åpningsetappe.

– Dette er et godt utgangspunkt før jaktstarten, sa Johaug.

Nødt

Prologen og de to sprintene var Johaugs svakeste løp i fjorårets Tour da hun tok 3.-plassen sammenlagt. Allerede 1. nyttårsdag kommer årets eneste sprint i Touren 2012/13. Johaug bør ikke tape for mye søndag.

– Jeg ser ganske positivt på det. Jeg får åpne jevnt hardt og forsøke å jobbe meg opp til Kowalczyk og Charlotte Kalla.

Johaug skulle nok helst sett at det hadde gått fortere lørdag.

– Jeg får ta med meg at jeg går fortere på kortere distanser enn jeg har gjort før. Jeg er der jeg skal være. Det beste svaret jeg fikk var at det ikke var så mange sekunder opp til teten, sa 24-åringen fra Dalsbygda.

Godkjent

Landslagstrener Egil Kristiansen trillet godkjent for fire av de seks norske jentene på startstrek. Heidi Wengs 39.-plass var en strek i regningen for jenta som var tippet som en het pallkandidat i sammendraget.

– Therese ligger omtrent likt med skjema. Hun gjennomførte en grei dag, men den var nok ikke den aller råeste. Jeg tror at hun vil være likt med de beste etter søndagens løp, sa Kristiansen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble beste norske på 6.-plass. Kristin Størmer Steira gikk en av sine aller beste prologer og endte på 10.-plass. Marthe Kristoffersen ble nummer 16 og Ingvild Flugstad Østberg nummer 34.

Personvernpolicy