Meny

– Da Herculesen traff Kebnekaise døde besetningen umiddelbart

Generalmajor Morten Haga Lunde ledet arbeidet i Forsvarets hovedkvarter 15. mars i år. Her studerer han illustrasjonen av hvor det norske flyet krasjet i Kebnekaise og fem offiserer mistet livet. – Jeg fryktet med en gang det verste, sier han. Foto: Ola Karlsen (ABC Nyheter)
Generalmajor Morten Haga Lunde ledet arbeidet i Forsvarets hovedkvarter 15. mars i år. Her studerer han illustrasjonen av hvor det norske flyet krasjet i Kebnekaise og fem offiserer mistet livet. – Jeg fryktet med en gang det verste, sier han. Foto: Ola Karlsen (ABC Nyheter)

Bare 0,4 sekunder tok det å smadre det 40 tonn tunge flyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De omkomne

De norske offiserene som omkom 15. mars 2012:

  • Oblt. Truls Audun Ørpen (skvadronsjef)
  • Kapt. Ståle Garberg (flyger)
  • Kapt. Bjørn Yngvar Haug (lasteleder)
  • Kapt. Siw Robertsen (lasteleder)
  • Kapt. (midl.) Steinar Utne (flytryggingsoffiser)

REITAN (ABC NYHETER): – Jeg fryktet med en gang det verste. Et så stort fly kunne jo ikke bare forsvinne, sier generalmajor Morten Haga Lunde som ledet søkeoperasjonen i Kebnekaise på norsk side.

Det var generalmajor Morten Haga Lunde (52) som varslet både forsvarsminister og forsvarssjef om at det nylig innkjøpte transportflyet «Siv» var borte i fjellmassivet ved Kiruna.

Klokken 16.02 torsdag 15. mars kom den første meldingen til Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) om at flyet var savnet ved Kebnekaise (2104 meter).

– Og klokken 16.15 satte jeg stab i Situasjonsrommet.

– Der var jeg til godt ut på kvelden, sier han.

– Det er jo ekstra spesielt når du kjenner alle sammen. Jeg har vært skvadronsjef for 335-skvadronen, så dette var jo folk jeg hadde arbeidet med.

– Det er ikke vanlig, nei...

Men det var andre gangen på bare ett år hvor Lunde måtte følge og overvåke det som nesten aldri skjer; at norske offiserer dør på jobb.

For 1. april 2011 var det også han som hadde vakt. Det var da oberstløytnant Siri Skare ble skutt og drept av demonstranter i Mazar-e-Sharif i Afghanistan.

Generalmajoren kjente også henne svært godt; han var hennes mentor.

– Et så stort fly kan ikke bare forsvinne

I løpet av de nesten to timene generalmajoren har satt av til ABC Nyheter, er 52-åringen fra Os brutalt sober i sine beskrivelser og observasjoner.

Bare én eneste gang gjentar han seg, det er når han sier om Forsvaret: «Vi er jo en liten familie».

Også 15. mars gikk han inn i profesjonelt modus. Følelser skyves til side for offiseren.

– Det er derfor vi er her og så får du tenke på det andre etterpå.

Fryktet du umiddelbart at det var et krasj?

Bilde av tett snøvær og skyer over Kebnekaise, tatt av svensk politihelikopter ca kl 14.50 torsdag 15. mars. Bilde av tett snøvær og skyer over Kebnekaise, tatt av svensk politihelikopter ca kl 14.50 torsdag 15. mars.

– Ja.

– Et så stort fly flyr ikke rundt i en time uten at noen ser det eller lander et sted. Det kan ikke bare forsvinne, så jeg fryktet det verste med en gang. Det var den mentale analysen.

– Men inntil vi finner dem, så har vi jo håpet med oss...

Et håp var at flyvet mirakuløst nok skulle klare å lande på et vann, eller at besetningen hadde klart å hoppe ut eller overleve på annet vis.

Les også: Intet varsel før flystyrten

Skulle hente spesialsoldater

Noen mil vest for Bodø og 700 meter inne i fjellet ligger anlegget som huser Norges militære hovedkvarter. Det ble opprinnelig sprengt ut for å kunne motstå et atomangrep i tiden Warzawapakten fortsatt eksisterte.

Morten Haga Lunde er nestkommanderende.

Da Super-Herculesen krasjet var 16.000 soldater involvert i NATO-øvelsen «Cold Respons 2012». Det innebar også at leteaksjonen ikke led av ressursmangel.

Det 34 meter lange transportflyet skulle inn i svensk øvingsområde, avsatt innenfor Partnerskap for fred-avtalen som det nøytrale nabolandet har med NATO, for å plukke opp 60 norske spesialsoldater.

De sto på flyplassen i Kiruna med store mengder utstyr og ventet på transport hjem fra en øvelse med blant annet svenske kolleger.

Fra Forsvarets logg 15. mars. Klokken 17.03 rapporteres om fire ras i fjellmassivet (loggen viser Zulu-tid, en time før). Foto: Ola Karlsen/ ABC NyheterFra Forsvarets logg 15. mars. Klokken 17.03 rapporteres om fire ras i fjellmassivet (loggen viser Zulu-tid, en time før). Foto: Ola Karlsen/ ABC Nyheter

Den graderte loggen hos FOH fra denne dagen - som ABC Nyheter får se deler av - viser at klokken 19.57 er 11 snøskutere med norske spesialsoldater fra Marinejegerkommandoen (MJK) og Forsvarets spesialkommando (FSK) i Nikkaluokta ved foten av fjellet.

– Det er der de svenske kjentmennene holder til, sier Lunde.

Senere på kvelden flyttes redningsoperasjonen et par mil lenger opp i fjellet, til Kebnekaise fjellstasjon.

Selv om dette var en svenskledet redningsaksjon, så er de norske spesialsoldatene, sammen med samiske kjentmenn, svært aktive. Kontakten med dem holdes via internt samband, både walkie-talkies og radio.

– Det var svart. Jeg fikk rapport utpå kvelden da vi snakka med dem: De sto ute i terrenget og holdt opp hånda sånn, sier han og løfter handas flate opp foran ansiktet, så så du ikke hånda di.

– Jeg fikk beskjed fra gutta ute i felt at de kunne gått forbi en bygning på størrelse med Det norske slott, Nasjonalbiblioteket eller Norges Bank på fem meters avstand uten å se. Det var bare: Pang, vegg! Altså type snøstorm.

Så det var jo farlig for dem vi sendte opp der, også. Vi måtte ta de hensynene for de som var der oppe også.

Helikoptre og overvåkningsfly forsøker ovenfra å finne spor av transportflyet, mens posisjoner rapporteres til spesialsoldatene som på bakken prøver å få verifisert observasjonene.

Leter gjennom hele natta

Klokken 22.38 meldes det første gang at en av redningsgruppene har vært på oppgitt posisjon. Det blir ikke gjort noen funn, men søket fortsetter likevel i nesten en time:

«Avsluttet søk i første oppgitte posisjon. Forflytter seg sørover til neste oppgitte posisjon. Dersom ikke noe funn i denne posisjon vil søket avsluttes for natten. å ta seg vestover inn i Kabnekaise massivet i mørket er relativt vanskelig», heter det i loggen klokken 23.33.

Les også: Svensk hærsjef: – Fantastisk innsats ved Kebnekaise

De utsetter seg for stor fare der de beveger seg i tett snødrev, mørke og nær flere stup.

Og klokken 00.47 melder en av patruljene at man ikke fant noe på neste posisjon, en kilometer sør for den første. De rapporterer inn at de vil seg for natta og bli på fjellstasjonen og starte på nytt neste morgen klokken 07.00 med snøscooter og beltevogn.

Svensk redningsledelse oppretter sin base på fjellstasjonen kl 00.56.

Men minst to andre patruljer fortsetter sin jakt. Klokken 03.14 noterer en i FOHs logg:

«2 patruljer ute. En BV (beltevogn, red.anm) og en snøscooter. Forventet inn før 06.00»

– Når du ser bilde av eggen som det var snakk om til slutt, så var det ikke rare manøvreringsrommet, sier generalmajor Lunde om hva spesialsoldatene utsatte seg for denne natta.

– Du kunne like lett falle utenfor både høyre- som venstresiden. Der hvor flyet slo inn er det nitti grader og på andre sida er det en liten bue før det er enda verre rett ned. Det er også mye sprekker i isbreene og - ja - farlig.

Luktesansen ledet til delene

All teknologi til tross, det var luktesansen som da det avgjørende sporet til stedet for katastrofen.

– De første indikasjonene vi fikk var at folk kjente flybensinlukt, sier Lunde.

Les også: Forferdelig å se vrakrestene

En ny mulig posisjon for søk nevnes første gang klokken 16.30 fredag:

«...mulig funn/ observasjon gjort av Orion i søkeområdet».

Og 17.03 kommer en noe mer utfyllende beskjed til FOH:

«MELLOM NORDTOPPEN OG SYDTOPPEN STRKKER DET SEG EN FJELLKANT PAA VESTSIDEN. AV DENNE, MIDT MELLOM TOPPENE KAN MAN SE 4 SNOERAS. MED BRUNFARGET SNOE. RASENE STREKKER SEG CA. 100M NED FJELLSKRAANINGEN. I BUNNEN AV RASENE SEES ET SIRKULÆRT OMRAADE UTEN SNOE».

Det endelige søkeområdet verifiseres klokken 17.13:

«MJK på Evenes melder om det er funnet noen deler av svensk redningsenhet øst av Kebnekaise (Storisbreen). Delene lukter parafin».

Iskalde fakta

Det svenske politiet avslutter for tiden sin rapport om det sivile redningsarbeidet. Den svenske havarikommisjonen levert en foreløpig rapport om ulykken.

Den endelige rapporten er ventet på nyåret, men FOHs stabssjef tviler på at den vil komme med noen overraskelser.

Og med fasit fra den svenske havarikommisjonen (SHK) følger også de iskalde fakta.

Nå vet man at det eksakte tidspunktet for ulykken var klokken 14.57.29 torsdag 15. mars.

- Innslaget er så hardt at det slår inn på en seismograf i Sverige, forklarer generalmajor Lunde.

Seismografen han snakker om ligger i den svenske universitetsbyen Uppsala, som i rett luftlinje er 896 kilometer sør for Kebnekaise.

I SHKs preliminære rapport heter det:

«Institutionen för geovetenskaper i Uppsala har registrerat signaler med en seismisk energi motsvarande ett skalv på 0,01 på Richterskalan som med stor sannolikhet härrör från olyckan».

– Flyvemaskinen går rett inn i fjellet. Den blir totalødelagt i løpet av 0,4 sekunder, sier den norske offiseren.

Denne flyvemaskinen - som er 30-40 meter lang - er altså totalt ødelagt på 0,4 sekunder.

– Og da kan du tenke deg hvilke biter vi leter etter. Det er som å stikke hånda i en papirmakulator. Det er små flak vi leter etter, og så er det noen større biter som lasterampen og deler av det bakre skroget.

– Av alle plasser man kan havarere i Sverige er dette den desidert verste. Vi finner vrakdeler nede i ura og på kammen er det også masse vrakdeler. Små rester hele veien.

Fra SHKs preliminære rapport:

«Inget tydligt spridningsmönster har kunnat urskiljas. Större delar har hittats såväl nere på Rabots glaciär (t.ex. lastrampen) som uppe på kammen (t.ex. övre delen av stjärtfenan).»

Allerede i månedsskiftet august/september måtte man avbryte opprydningsarbeidet.

– Ja, på grunn av snøforholdene måtte vi avbryte opprydningen, bekrefter Per Sandberg som er ansvarlig for arbeidet hos svenske Statens fastighetsverk, overfor ABC Nyheter.

Den svenske havarikommisjonen har tegnet inn flyets siste meter inn mot fjellveggen i klarvær. Den svenske havarikommisjonen har tegnet inn flyets siste meter inn mot fjellveggen i klarvær.

I en rapport fra det svenske Forsvaret (datert 15. november) kommer det frem at man har fjernet seks tonn med vrakdeler denne sommeren.

Dette skal etter hvert fraktes til Norge.

Så langt er det intet som tyder på at besetningen visste eller skjønte hva som lå foran dem.

– Flyet slår inn muligens såvidt med høyre vinge først, men det er vi ikke sikre på.

– Mest sannsynlig treffer det med nesen først, men det er blant de tingene vi må få bekreftet først ved dekoding av de såkalte «svarte boksene» som egentlig er oransje, forteller generalmajoren.

Ingenting tyder på at det har vært noen urolighet eller bekymring i cockpit når det skjer, sier Lunde.

– Det er snakk om enorme krefter. Det er enorm energi. Det er et vanvittig smell. Total ødeleggelse.

– Flyvemaskinens besetning utsettes for et tresifret antall G-krefter – 120-130 G. Det betyr at en bare blir slitt i fillebiter.

– En umiddelbar død.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:43 Ap krever mer midler til helseteknologi03:33 Flere skadd i gasseksplosjon i Christchurch03:21 Stavanger Frp reagerer på muslimsk råds forespørsel03:02 Salvini toner ned rykter om regjeringskrise02:52 Trump utnevner sønn av tidligere høyesterettsdommer til arbeidsminister02:29 Flertallet vil ha gratis skolemat02:21 Mange skadd etter at to biler kjørte inn i folkemengde i England01:27 Dansk studie: Over ni av ti døde havhester svelget plast01:14 Frp og Ap i strid om innvandringsforskningen00:10 Bjørn skutt i Selbu00:04 Ulrikstunnelen i Bergen fortsatt sikret med brannfarlig skum23:49 Sverige og Norge blant landene med flest narkorelaterte dødsfall i Europa23:44 Sterkt kvartal for Microsoft23:38 Brann fikk europaligadrømmen knust av Shamrock Rovers: – Veldig trist23:00 Leteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag22:57 Meteorologer: Varmeste juni målt på kloden noensinne22:52 Sterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør22:17 Tysk politi sier de har forhindret et mulig terrorangrep22:06 Trump: – USA har skutt ned iransk drone22:03 Krabbetyver herjer i Telemark – stjeler både fangst og utstyr21:38 Iran ber Europa styrke innsatsen for å redde atomavtalen20:43 Fant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39 Advokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29 Mann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03 Trump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27 Slik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10 Overraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59 Revy om norske politikere skaper reaksjoner18:56 Dommer nekter Epstein kausjon18:18 Florida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30 Kongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22 EU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15 Ingen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09 Taktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49 Marokko-drapsmenn dømt til døden16:46 Flere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33 Parlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29 Kvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54 Slik skal Russland ruste opp15:52 Mann med motorsag pågrepet på Ski15:36 EU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27 – Frp spiller på alle hester14:59 Fannemel sendt til sykehus etter fall14:52 Veterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51 Ukrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31 Sturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26 Amerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08 Italiensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05 Russland tilbyr Tyrkia kampfly13:56 Marokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49 Bergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49 Mann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18 Gigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05 Stor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50 Statlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46 EU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11 Kim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10 Mann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02 Sivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41 Kambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31 UDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30 Kortslutning i russisk atomkraftverk11:00 PSG-talent klar for RB Leipzig10:52 Ny lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49 Microsoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41 NRK mister skøyterettighetene til NENT10:30 Stadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57 Jente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52 Solskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45 Fornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18 Muslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10 Matthijs de Ligt klar for Juventus09:01 Mulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56 Statkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50 Mann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44 Froome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42 Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39 Instagram skjuler antall likerklikk08:27 Ekstrem tørke rammer Nord-Korea08:12 68.000 overdosedødsfall i USA08:11 23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05 Forsinkelser i togtrafikken etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02 Kraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00 Arsenal slo Bayern München i USA08:00 Kraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26 BT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00 Trump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36 Labert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35 Muslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10 Forbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00 Marokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00 Molde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57 Dette skjer i dag05:35 Stadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30 Mange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30 Dette skjedde i natt05:29 Mann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46 «El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44 Kvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32 FN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter
Siste nytt
03:43NorgeAp krever mer midler til helseteknologi03:33VerdenFlere skadd i gasseksplosjon i Christchurch03:21NorgeStavanger Frp reagerer på muslimsk råds forespørsel03:02VerdenSalvini toner ned rykter om regjeringskrise02:52VerdenTrump utnevner sønn av tidligere høyesterettsdommer til arbeidsminister02:29NorgeFlertallet vil ha gratis skolemat02:21VerdenMange skadd etter at to biler kjørte inn i folkemengde i England01:27VerdenDansk studie: Over ni av ti døde havhester svelget plast01:14NorgeFrp og Ap i strid om innvandringsforskningen00:10NorgeBjørn skutt i Selbu00:04NorgeUlrikstunnelen i Bergen fortsatt sikret med brannfarlig skum23:49VerdenSverige og Norge blant landene med flest narkorelaterte dødsfall i Europa23:44VerdenSterkt kvartal for Microsoft23:38SportBrann fikk europaligadrømmen knust av Shamrock Rovers: – Veldig trist23:00NorgeLeteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag22:57VerdenMeteorologer: Varmeste juni målt på kloden noensinne22:52SportSterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør22:17VerdenTysk politi sier de har forhindret et mulig terrorangrep22:06VerdenTrump: – USA har skutt ned iransk drone22:03NorgeKrabbetyver herjer i Telemark – stjeler både fangst og utstyr21:38VerdenIran ber Europa styrke innsatsen for å redde atomavtalen20:43VerdenFant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39NorgeAdvokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29NorgeMann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03VerdenTrump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27NorgeSlik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10VerdenOverraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59KulturRevy om norske politikere skaper reaksjoner18:56VerdenDommer nekter Epstein kausjon18:18VerdenFlorida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30NorgeKongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22VerdenEU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15NorgeIngen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09SportTaktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49VerdenMarokko-drapsmenn dømt til døden16:46NorgeFlere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33PolitikkParlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29NorgeKvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54PolitikkSlik skal Russland ruste opp15:52NorgeMann med motorsag pågrepet på Ski15:36MotorEU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27Politikk– Frp spiller på alle hester14:59SportFannemel sendt til sykehus etter fall14:52NorgeVeterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51VerdenUkrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31SportSturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26PengerAmerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08VerdenItaliensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05VerdenRussland tilbyr Tyrkia kampfly13:56VerdenMarokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49NorgeBergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49NorgeMann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18VerdenGigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05NorgeStor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50VerdenStatlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46VerdenEU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11NorgeKim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10NorgeMann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02NorgeSivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41VerdenKambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31PolitikkUDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30VerdenKortslutning i russisk atomkraftverk11:00SportPSG-talent klar for RB Leipzig10:52NorgeNy lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49VerdenMicrosoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41SportNRK mister skøyterettighetene til NENT10:30PengerStadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57VerdenJente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52SportSolskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45PengerFornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18NorgeMuslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10SportMatthijs de Ligt klar for Juventus09:01NorgeMulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56NorgeStatkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50NorgeMann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44SportFroome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42NorgeRegelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39VerdenInstagram skjuler antall likerklikk08:27VerdenEkstrem tørke rammer Nord-Korea08:12Verden68.000 overdosedødsfall i USA08:11Verden23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05NorgeForsinkelser i togtrafikken etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02PengerKraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00SportArsenal slo Bayern München i USA08:00NorgeKraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26SportBT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00VerdenTrump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36SportLabert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35NorgeMuslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10NorgeForbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00VerdenMarokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00SportMolde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57NorgeDette skjer i dag05:35NorgeStadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30NorgeMange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30NorgeDette skjedde i natt05:29NorgeMann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46Verden«El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44NorgeKvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32VerdenFN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter
Populært