Forbudt å ta med fyrverkeri fra utlandet

Mange nordmenn drar over grensen for å kjøpe fyrverkeri til nyttårsfeiringen hos Magnus Faltin og hans kolleger i Strömstad, men er du blant dem så vær klar over at det er begrenset hva du kan ta med deg inn i Norge. Foto: Linn Cathrin Olsen (NTB scanpix)
Mange nordmenn drar over grensen for å kjøpe fyrverkeri til nyttårsfeiringen hos Magnus Faltin og hans kolleger i Strömstad, men er du blant dem så vær klar over at det er begrenset hva du kan ta med deg inn i Norge. Foto: Linn Cathrin Olsen (NTB scanpix)

Tollvesenet minner om at det er forbudt å ta med seg fyrverkeri til Norge fra utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er forbud mot innførsel av fyrverkeri uten tillatelse fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, sier underdirektør Liv Kristin Rundberget i vareførselsseksjonen i Toll- og avgiftsdirektoratet.

Les også: Advarer mot harryhandel med fyrverkeri

Unntaket er stjerneskudd, knall-bon-bon, partypoppers, kruttlapper og lignende.

– All erfaring tyder på at Tollvesenet også i år kommer til å beslaglegge noe fyrverkeri i løpet av jule- og nyttårstiden, men det ser ut til at flere og flere er klar over forbudet, sier Rundberget.

Personvernpolicy