183 barn møtte aldri til skolestart

I Oslo var det 57 elever som ikke hadde møtt opp innen 1. oktober. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
I Oslo var det 57 elever som ikke hadde møtt opp innen 1. oktober. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Da skolen begynte i høst, var det 183 barn som ikke møtte opp. Utdanningsdirektoratet vet ikke hvor barna er.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet viser hvor mange som 1. oktober fortsatt ikke hadde kommet til skolen. Det inkluderer ikke de elevene skolene vet befinner seg i utlandet, skriver Aftenposten. Det er dermed snakk om elever som holdes borte fra skolen, eller som skolene rett og slett ikke vet hvor er.

– Vi vet dessverre lite om disse barna, utover at de enten er utenfor opplæring eller at skolen eller kommunen ikke har lyktes i å komme i kontakt med barna eller foreldrene, sier avdelingsdirektør Kjetil Digre i Utdanningsdirektoratet.

I år er andre gang direktoratet lager en oversikt over elever som har uteblitt fra skolestart, og tallet er omtrent som i fjor. Da var det 185 som ikke møtte opp. Digre synes det er bekymringsfullt at såpass mange uteblir.

– Alle barn i Norge har rett og plikt til grunnskoleopplæring etter opplæringsloven, påpeker han.

I Oslo var det 57 elever som ikke hadde møtt opp innen 1. oktober. I ettertid har Utdanningsetaten i hovedstaden fått oversikt over de fleste av dem og vet at de befinner seg i utlandet. I tillegg har noen flyttet eller begynt på privatskole, og noen har kommet tilbake til den skolen de skulle vært på fra august. Fortsatt er det ti elever som ikke er redegjort for.

Personvernpolicy