Spesialenheten ser på mulig 22. juli-korrupsjon

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget på befaring i regjeringskvartalet nylig. Spesialenheten for politisaker skal undersøke om en politiansatt har tilbudt mediene politidokumenter fra etterforskningen av terrorsaken mot betaling. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget på befaring i regjeringskvartalet nylig. Spesialenheten for politisaker skal undersøke om en politiansatt har tilbudt mediene politidokumenter fra etterforskningen av terrorsaken mot betaling. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Spesialenheten for politisaker skal finne ut om en politiansatt tilbød NRK dokumenter fra 22. juli-etterforskningen mot betaling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder Jan Egil Presthus bekrefter overfor Aftenposten at det er opprettet sak.

– Hvis opplysningene stemmer om at noen i politiet tilbyr informasjon fra straffesaker til medier, er det i seg selv av interesse som et brudd på taushetsplikten. Her er det i tillegg kommet opplysninger om at det kan ha vært krevd betaling. Da er det enda mer interessant for oss å undersøke dette, sier Presthus.

Det var Dagbladet som først omtalte at journalister i NRK skal ha blitt tilbudt dokumenter mot en betaling på 30.000 kroner.

Programleder Håkon Haugsbø i NRK Brennpunkt ble før helgen innkalt som vitne av Spesialenheten, ifølge Aftenposten. Kanalen har opplyst at tilbudet om å kjøpe dokumenter ble avvist umiddelbart.

Personvernpolicy