Slik gikk det da isbjørnen fikk rotfylling hos tannlegen

En hjørnetann i isbjørnen Arktos overkjeve måtte rotfylles forrige uke. Foto: Alex Riddell / Rex Features

Det er ikke bare bare når en isbjørn får tannpine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tannlegeskrekk? I så fall kan du kanskje føle sympati med isbjørnen Arktos som nylig måtte få rotfylling i en råtten tann.

I møtet med en pasient som er en 480 kilo tung isbjørn, er det vel ikke utenkelig at en og annen tannlege også ville følt en viss pasientskrekk.

Nå var det heldigvis et team av spesialtrente veterinærer som skulle sørge for at Arktos ble kvitt sin tannpine.

Og i løpet av et tre timer langt inngrep, der isbjørnen av naturlige årsaker ble lagt i narkose, fikk de gjennomført en rotfylling av den råtne tannen.

Brukne eller betente tenner er en vanlig dødsårsak for isbjørner som lever i naturen, så både Arktos og hans artsfrende Walker, som lever i dyrehagen Highland Wildlife Park i Skottland, har lært seg å åpne kjeften og vise frem sine 42 skarpe tenner til dyrepasserne.

Det var ved en av disse undersøkelse en observant dyrepasser oppdaget misfarging på en av hjørnetennene i Arktos' overkjeve. Dyrehagen tilkalte eksperthjelp.

Da ekspertene fikk plassert isbjørnen i «tannlegestolen», som for anledningen var et spesialbygget bord, oppdaget de altså at han trengte en rotfylling.

Tuppen på en av tennene hans var skadet og tannen hadde råtnet tvers igjennom. Den måtte borres ut, renses og så fylles.

Det høres kjent ut, men som bildene i galleriet over viser, utartet det seg noe annerledes enn når vi mennesker går til tannlegen.

Og heldigvis for Arktos slapp han unna det som må ha vært en stor tannlegeregning til slutt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden