TV 2 og Canal Digital innkalt til møte i departementet

STRID: TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy og strategidirektør i Canal Digital Haakon Li Dragland. Foto: TV 2 /Canal Digital
STRID: TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy og strategidirektør i Canal Digital Haakon Li Dragland. Foto: TV 2 /Canal Digital

Statssekretær Mina Gerhardsen ber TV 2 og Canal Digital fortsette forhandlingene. Representanter for partene var fredag i møte med Kulturdepartementet etter forhandlingsbruddet samme natt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-kundene til Canal Digital mistet ved ett-tiden natt til fredag tilgang til TV 2s nisjekanaler Nyhetskanalen, Filmkanalen og Bliss. Fredag møtte de statssekretær Mina Gerhardsen for å forklare seg om konflikten knyttet til distribusjon av TV 2-kanalene.

TV 2 og Canal Digital har i snart ett år kranglet om pris og vilkår, og natt til mandag ble det endelig brudd i samtalene da fristen for å bli enige gikk ut. Det umiddelbare resultatet var at en halv million Canal Digital-kunder mistet alle TV 2-kanalene bortsett fra hovedkanalen.

– Departementet vil bidra

Gerhardsen sier kulturdepartementet vil bidra til en løsning dersom partene ønsker deres bistand.

– Vi kan ikke kreve noe av partene, men vi kan synliggjøre at vi ser alvorlig på situasjonen og oppfordrer sterkt partene å komme fram til en løsning, sier Gerhardsen til NTB.

– For dyrt

Produkt- og strategidirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital Kabel TV sier prisene TV 2 forlanger er for høye og han frykter en prisspiral som vil skade forbrukerne.

– Vi vil møte TV 2 igjen, om dette blir i helgen eller i neste uke må vi se på, sier Li Dragland.

Kommunikasjonsdirektør i TV 2 Rune Indrøy sier Canal Digitals krav om å diskutere pris på parabol-sendinger samtidig som de diskuterer kabel-TV er problematisk.

– Vi er klare for å møte Canal Digital når som helst, men det er ikke avtalt nytt møtetidspunkt, sier Indrøy til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden