Di Matteo fikk sparken

FARVEL: Chelsea er i trøbbel, men det trenger ikke Roberto Di Matteo å bekymre seg for fremover. Onsdag fikk han nemlig sparken som lagets manager. (Foto: NTB scanpix / Reuters)
FARVEL: Chelsea er i trøbbel, men det trenger ikke Roberto Di Matteo å bekymre seg for fremover. Onsdag fikk han nemlig sparken som lagets manager. (Foto: NTB scanpix / Reuters)

Roberto Di Matteo er ferdig som manager i Chelsea, opplyser klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italieneren måtte gå etter mesterligatapet mot Juventus tirsdag.

– Lagets prestasjoner den siste tiden har ikke vært gode nok, og eieren og styret følte at en forandring var nødvendig for at klubben skulle bevege seg i riktig retning når vi nå går inn i en svært viktig del av sesongen, melder klubben på sitt nettsted.

Chelsea står i fare for å bli den første regjerende mesteren som ryker ut i gruppespillet etter tirsdagens 0-3-tap i Torino.

London-laget er avhengig av seier mot utslåtte Nordsjælland i siste runde samtidig som Juventus taper mot Sjakhtar Donetsk, et lag som allerede er klar for cupspillet. Feiler Chelsea, vil de helblå skrive mesterligahistorie.

Fryktet sparken

Chelsea står også med fire strake kamper uten seier i Premier League. Bare måneder etter at Di Matteo signerte toårig kontrakt med Stamford Bridge-laget var han ferdig i klubben. Han innrømmet tirsdag kveld at han sto i fare for å miste jobben.

– Dersom du opplever dårlige resultater i store klubber som dette, vil du komme under press. Det må du leve med, sa Di Matteo etter stortapet mot Juventus.

Les også: Her er skandalemålet fotball-Europa prater om

Neste oppgave i serien er regjerende mester Manchester City. Det er blitt antydet at Chelsea-eier Roman Abramovitsj ønsker seg tidligere Barcelona-trener Pep Guardiola som ny manager.

Han har tatt en 12 måneder lang pause fra fotballen etter suksessen med det spanske storlaget.

Les også: City vant, Chelsea tapte stort

Vurderer Benitez

Klarer ikke Chelsea å lokke Guardiola ut av fotballpausen, kan tidligere Liverpool-manager Rafa Benitez være aktuell som trener ut sesongen.

Di Matteo kom inn som redningsmann for Chelsea i mars etter at André Villas-Boas fikk sparken. Den tidligere West Brom-manageren hadde en kyndig hånd over Chelsea på vårparten. Det ble seier i FA-cupen og mesterligaen.

Les mer om fotball på Avspark sine sider

Som spiller fikk Di Matteo 34 A-landskamper for Italia. Han spilte for Chelsea fra 1996 til 2002. Han huskes også fra spill i Lazio. Di Matteo er født i Sveits og spilte tidlig i karrieren for Schaffhausen, Zürich og Aarau.

– Vi vil aldri glemme det store bidraget han har gitt til denne klubbens historie, og han vil alltid være velkommen tilbake på Stamford Bridge, heter det i en uttalelse fra Chelsea.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden