Sakkyndige: Drapstiltalt 19-åring har personlighetsforstyrrelser

Politiet satte inn alle tilgjengelige mannskaper i å etterforske drapet på 98 år gamle Hilda Feste i omsorgsboligen på Oshaugen i Os kommune i Hordaland i januar i år. Nå mener to sakkyndige at den drap- og voldtektstiltalte 19-åringen i saken lider av dyssosial personlighetsforstyrrelse. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Politiet satte inn alle tilgjengelige mannskaper i å etterforske drapet på 98 år gamle Hilda Feste i omsorgsboligen på Oshaugen i Os kommune i Hordaland i januar i år. Nå mener to sakkyndige at den drap- og voldtektstiltalte 19-åringen i saken lider av dyssosial personlighetsforstyrrelse. Foto: Marit Hommedal / Scanpix

19-åringen som er tiltalt for drapet på Hilda Feste (98), lider av dyssosial personlighetsforstyrrelse, mener de to sakkyndige i saken. De to har tidligere vurdert ham som tilregnelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 19 år gamle mannen er tiltalt for voldtekt og drap på 98 år gamle Hilda Feste i januar i år. Mannen sier han ikke husker noe fra kvelden drapet skjedde og nekter for å ha noe med det å gjøre.

To sakkyndige har undersøkt den nå 19 år gamle mannen og vurdert ham som tilregnelig.

– Jeg har fulgt rettsforhandlingene i en uke og har vurdert tiltalte opp mot kriteriene for dyssosial personlighetsforstyrrelse. Min oppfatning er at han fyller kriteriene for det, sier psykiatrispesialist Jan Øystein Berle i Nordhordland tingrett mandag, ifølge VG.

Kjennetegn på dyssosial personlighetsforstyrrelse er blant annet en kald likegyldighet for andres følelser, markert og vedvarende ansvarsløs holdning, manglende evne til å opprettholde varige forhold, lav terskel for voldsbruk og frustrasjon, manglende evne til å føle skyldfølelse og markert tendens til å gi andre skylden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden