Meny

Mohyeldeen Mohammad i YouTube-video:

Advarer Norge mot operasjoner i muslimske land

TRUSLER FRA SYRIA: I en 11 minutter lang video advarer en bevæpnet Mohyeldeen Mohammad Norge mot å delta i operasjoner i muslimske land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en video fra Syria hvor han poserer med våpen advarer Mohyeldeen Mohammad Norge og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mot å delta i operasjoner i den muslimske verden.

Mohyeldeen Mohammad befinner seg i hovedstaden Damaskus i Syria, hvor han skal delta i krigføringen mot regimet. Dette bekrefter han på telefon fra Damaskus til ABC Nyheter.

I den 11 minutter lange filmen ber han også Norge stoppe det han kaller heksejakten på muslimer bosatt I Norge.

- Det sies at Norges utenrikspolitikk har skylden for at norske muslimer blir radikalisert, sier Mohyelden Mohammad.

Les hele talen her

Poserer med våpen

I videoen som ble lagt ut på YouTube seint lørdag kveld, kan man se Mohyeldeen Mohammed sittende i skyggen under et tre, hvor han poserer med et amerikansk automatgevær.

Mohyeldeen mener politiet og PSTs fokus på gruppen Profetens Ummah bidrar til radikaliseringen og øker gruppens medlemmer.

Mohyeldeen Mohammad poserer med barn og våpen på dette bildet, som skal være tatt i Syria hvor han påstås å delta i væpnet kamp mot regimet.Mohyeldeen Mohammad poserer med barn og våpen på dette bildet, som skal være tatt i Syria hvor han påstås å delta i væpnet kamp mot regimet.

- Er dere enda ikke mette av alle løgnene dere har spredd om oss i deres villedede media, samt manipuleringen og stigmatiseringen som dere sprer om oss, sier han i filmen.

Les også: Mohyeldeen vil ha Bhatti og Krekar løslatt

Mohyeldeen sier også at beskjeden hovedsaklig er rettet mot den norske regjeringen, Forsvarets Forskningsinstitutt og Politiets Sikkerhetstjeneste, som «sammen med sine korrupte media, fortsetter med sin stigmatisering og svartmaling av muslimer, og samtidig lyver på sin manipulerende og arrogante måte, i sine fortapte forsøk på å slukke», sier han.

Støtte av advokaten

-Han har lov til å slåss for det demokrati han tror på, og vise sitt samfunnsengasjement mot udemokratiske regimer. Dette er politikk og ikke noe han trenger forsvarer til, sier Moheyldeens advokat John Christian Elden til ABC Nyheter.

I talen gir islamisten sin fulle støtteerklæring til lederen for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain og hans familie.

Avskjedsmiddag

Før avreise til Syria inviterte Mohyeldeen fem av sine nærmeste venner til en avskjedsmiddag hjemme hos seg selv. Arfan Bhatti og andre sentrale medlemmer fra gruppen Profetens Ummah deltok.

Talsmann for gruppen Profetens Ummah, Egzon Avdyli (24), var tilstede under middagen. Avdyli ledet gruppen sist uke, og stod bak demonstrasjonen mot Muhammed-filmen utenfor den amerikanske ambassaden i september 2012.

Ubaydullah Hussein som er siktet for trusler og heleri, var ikke tilstede under middagen. Han var selv på reise til Mekka og Medina i Saudi-Arabia.

Les også: Her er Mohyeldeens tale. (oversatt)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært