MSN Messenger:

Microsoft skroter Messenger

SLUTT: I mars legges den gamle chatte-traveren Windows Live Messenger, kanskje best kjent som MSN, ned for alltid. Den blir erstattet av Skype. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
SLUTT: I mars legges den gamle chatte-traveren Windows Live Messenger, kanskje best kjent som MSN, ned for alltid. Den blir erstattet av Skype. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Den gamle softwaregiganten går heller over til Skype.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senest i mars neste år går Microsofts chattetjeneste Windows Live Messenger (WLM), tidligere beste kjent som MSN, inn i historiebøkene, melder BBC.

Nyheten kommer 18 måneder etter at Microsoft kjøpte opp den nettbaserte telefonitjenesten Skype for drøye 46 milliarder kroner.

Kjøpet utløste en rekke spørsmål rundt selskapets strategi etter at Microsoft hadde lagt ned store mengder energi, og ikke minst penger i å utvikle sin egen tjeneste Live Messenger samtidig som den gikk i samme retning som alternativet Skype.

WLM vil etter det BBC erfarer bli lagt ned over hele verden, med unntak av Kina.

Tjenesten ble første gang lansert under navnet MSN Messenger i 1999. Siden har tjenesten gått fra å være en ren tekstbasert chattetjeneste på datamaskiner som er tilkoblet Internett til å siden fungere fra en rekke enheter, som mobiltelefoner og nettbrett, og med mulighet for å inkludere foto, video, spill og datafiler.

I 2009 hadde tjenesten rundt 330 millioner brukere på verdensbasis, men tallet har blitt kraftig redusert senere, noe som delvis skyldes chattefunksjon i sosiale medier, der spesielt Facebook sin har overtatt dominansen.

Les også: Vi fikk prøve Microsofts iPad-utfordrer

– Når ett og samme selskap tilbyr konkurrerende produkter, er det som oftest lurest å fokusere på ett av dem, sier Brian Blau i IKT-konsulentbyrået Gartner til BBC.

Ifølge BBC leter Microsoft etter nye løsninger som kan integreres i folks datahverdag.

– Messenger ser for eksempel ikke ut til å kunne utvikles til en enkel kommunikasjonsplattform for plattformer som TV og Xbox i motsetning til Skype, understreker Blau som har registrert at Skype nå er integrert i programvaren på hans nye smarthphone.

Les også: Løsningen telegigantene ikke vil ha

– For å forenkle den kommende overgangen tilbyr Microsoft en nyutviklet funksjon for å enkelt kunne overføre sine kontakter fra Live Messenger til Skype.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden