Tøffe arbeidsforhold for politiet i Hordaland

Tøffe arbeidsforhold for politiet i Hordaland
Tøffe arbeidsforhold for politiet i Hordaland

En fersk kartlegging av arbeidsmiljøet i Hordaland politidistrikt viser at politiansatte føler at man ikke har tid til å gå på do, spise lunsj eller ta pauser i arbeidstiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kartleggingen er kommet i stand etter at Arbeidstilsynet ved en inspeksjon for ett år siden ga politiledelsen seks pålegg om å bedre arbeidsforholdene, skriver Bergens Tidende.

Først i august i år, ti måneder etter tilsynet, satte politiledelsen i gang en kartlegging av arbeidsmiljøet. Kartleggingen viste at ansatte sier de får dårlig samvittighet av å spise lunsj i arbeidstiden, at de ikke har tid til å ta pauser, og at ordenstjenesten noen dager er så hektisk at man nesten ikke får tid til å spise eller gå på do.

Undersøkelsen avslører også at publikumsmottaket ved Sentrum politistasjon til tider må stenge som følge av manglende bemanning.

Nå ber politiledelsen om forlenget frist til å gjennomføre de påleggene Arbeidstilsynet kom med.

– Det har tatt altfor lang tid å kartlegge problemene og sette i verk tiltak. Vi har tatt opp gjentatte ganger at fremdriften er for dårlig. Hva som er grunnen til at det har blitt slik, må arbeidsgiver svare for, sier hovedtillitsvalgt Kjetil Rekdal i Politiets Fellesforbund.

Visepolitimester John Reidar Nilsen sier politidistriktet ber om mer tid fordi de vil gjennomgå rapporten skikkelig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden