Prøvesvar i Sigrid-saken kommer først neste år

Politiadvokat Cecilie Gulnes under fengslingsmøtet av 64-åringen i Sigridsaken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Politiadvokat Cecilie Gulnes under fengslingsmøtet av 64-åringen i Sigridsaken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Politiet må vente til utpå nyåret før de får svar på flere sentrale prøver fra beslag og spor i etterforskningen av drapet på Sigrid Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

– Det er gjennomført veldig omfattende kriminaltekniske undersøkelser, og vi er ikke ferdig med å undersøke alt vi har beslaglagt, sier hun til avisen.

Selv om saken ifølge Oslo-politiet er den det brukes mest ressurser på av alle, er det ikke kommet fram mye ny informasjon de siste sju ukene. Det reagerer forsvareren til en av de siktede på.

– Grunnlaget for mistanke blir svakere når politiet ikke kommer med noe nytt, sier Anne Karine Sigmond, en av forsvarerne til den drapssiktede 64-åringen.

Les også: Sigrid-siktet (37) slipper ut av isolasjon innen to uker

Nå har politiet fjernet mange etterforskere i saken.

– Det er en naturlig justering ut fra hvor vi er i etterforskningen, og fordi behovet for ressurser er mindre. Vi må også prioritere andre ting, sier Grete Metlid, politioverbetjent i Oslo politidistrikt.

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august fra Østensjø i Oslo. En måned senere ble hun funnet død og innpakket i plast i et skogholt i Oppegård. To menn på 37 og 64 år er pågrepet og siktet for forsettlig drap på 16-åringen.

Personvernpolicy