Sigrid-siktet (37) slipper ut av isolasjon innen to uker

Senest i starten av november slipper 37-åringen som er siktet i Sigrid-saken ut av isolasjon (Foto: NTBscanpix).
Senest i starten av november slipper 37-åringen som er siktet i Sigrid-saken ut av isolasjon (Foto: NTBscanpix).

Oslo tingrett har besluttet at 37-åingen som er siktet i Sigrid-saken ikke kan holdes isolert lenger enn til 1. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kjennelsen, som ble publisert tidlig torsdag kveld, skriver tingrettsdommer Inger Kjersti Dørstad at 37-åringen fortsatt får forbud mot aviser og kringkasting, men gir ham tilgang til aviser eller deler av aviser som ikke omtaler saken.

Politiadvokat Cecilie Gulnes opplyste at partene var enige om å ta hensyn til etterforskningen under sine innlegg og at hun derfor ikke ville begjære lukkede dører. Rettsmøtet gikk dermed for åpne dører. Siktede var ikke selv til stede i retten.

- Problemer med å huske

Den siktede 37-åringen har fortsatt problemer med å gjøre rede for hvor han var og hva han gjorde natten Sigrid forsvant.

- Han nekter ikke å forklare seg for politiet, men han har problemer med å huske. På den måten er det vanskelig å få ut informasjon av ham, sier Gulnes.

Utelukker ikke flere pågripelser

Tidligere denne uken ble det avgjort at den siktede 64-åringen slipper ut av isolasjon.

Politiadvokat Cecilie Gulnes sier til ABC Nyheter at de etter en helhetsvurdering ba retten om at den siktede 64-åringen skulle slippes ut av isolasjon, men fortsatt ville ha brev- og besøksforbud.

- Den siktede har hatt det svært tungt av å sitte i isolasjon og ser frem til å slippe ut. Det tar på å sitte så lenge i isolasjon som han faktisk har gjort, sier 64-åringens advokat Anne Karine Sigmond, til ABC Nyheter.

Les også: Sigrid-saken: 64-åringen slipper isolasjon

Politiet har hatt færre avhør av den siktede 37-åringen. Bevisbildet mot den siktede 37-åringen er også sterkere enn mot den andre.

Politiet sier til ABC Nyheter at de ikke har oversikt over personer som kan sitte på opplysninger i saken, og kan ikke utelukke flere pågripelser.

- Vi anser ikke bevisforspillelsesfaren rundt 64-åringen som like stor som mot den andre. Total isolasjon er en meget belastedende fengslingsform, og vi vil derfor begrense dette til det strengt nødvendige, sier politiadvokaten.

- Husker veldig lite

Mannen har siden han ble pågrepet og siktet i saken sittet i overkant av 70 timer i avhør.

- Han har snakket og gitt politiet informasjon som måtte sjekkes opp og etterforskes. Det er stor forskjell mellom de siktede og den eldste av de har vært enkel å snakke med, sier Gulnes.

Etterforsker for fullt

Politiadvokaten sier at etterforskingen fortsatt pågår for fullt og den totale etterforskningen kan være ventet ferdig til våren.

- Dette er en tidskrevende etterforskning hvor både avhør og undersøkelser fortsatt pågår, sier Gulnes. Det har de siste ukene vært en rekke tekniske undersøkelser på flere adresser. Onsdag var det åstedsgranskere på en privatadresse like utenfor Oslo.

Personvernpolicy